Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Motivul pentru care FC Argeș nu va juca în FIBA Europe Cup

Motivul pentru care FC Argeș nu va juca în FIBA Europe Cup

FC Argeș Basketball nu a fost pe lista echipelor care au luat parte la tragerea la sorți pentru preliminariile sezonului 2021-22 a FIBA Europe Cup. Singura echipă din România prezentă a fost SCM Universitatea Craiova pentru finala jucată în Cupa României.

Trupa din Trivale a terminat pe locul patru stagiunea precedentă a Ligii Naționale, reușind să treacă chiar de Leii din Bănie în primul tur de play-off, după ce seria a avut nevoie de meci decisiv. Mai apoi, elevii pregătiți de Tudor Costescu aveau să piardă la 0 seriile cu U-BT Cluj din semifinale, respectiv cu CSM Oradea în finala mică, din cauza problemelor cu accidentările.

În luna iunie, Sorin Căprărescu a anunțat în emisiunea locală „Argeș TV” că echipa va participa în ediția 2022-23 a FIBA Europe Cup. Între timp, situația a luat o întorsătură din cauza stadiului în care se află lucrările la noua sală din Pitești.

Managerul lui FC Argeș a confirmat pentru Baschet.ro că motivul pentru care echipa sa nu va participa în competiția FIBA este acela că lucrările la „Pitești Arena” au fost întârziate din cauza unor probleme cu licitațiile. Inițial, se preconiza că sala ar fi gata cel târziu la începutul lunii septembrie. Turneul de calificare pentru FIBA Europe Cup va avea loc în perioada 27-30 septembrie, iar la acel moment, piteștenii ar avea la dispoziție doar sala veche care nu îndeplinește condițiile FIBA.

Astfel, România rămâne cu două echipe care iau startul în FIBA Europe Cup. Este vorba despre SCM U Craiova, care va începe în tururile preliminare și CSM Oradea care este calificată direct în grupe. CSO Voluntari ar putea ajunge tot în grupele acestei competiții dacă ratează calificarea în grupele Basketball Champions League.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmmm
    Din ce-mi aduc eu aminte, primele 3 clasate erau obligate sa se inscrie in cupele europene. Motivul asta cu sala este atat de cusut cu ata alba, incat nu am cuvinte... Sa vedem daca urmeaza o depunctare.

    cu 1 an în urmă (15.07.2022) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Noua sala
    Dacă stam sa ne gândim puțin, constructorul a terminat treaba cam la timp - partea de munca nefinalizata aparține aparatului din Primăria Pitesti. Parcarea exterioara care nu permite finalizarea obiectivului așa cum s-a semnat contractul cu CNI putea fi făcută de vreun an-doi. Însă de abia a demarat procedura de licitatie.
    Cred ca mai erau Sali omologate FIBA in partea de sud a țării - unde s-ar fi putut juca. Și Consiliul Lical era dispus sa suplimenteze bugetul.
    Macar sa lăsați echipa tehnica sa-și facă selecția pana la capăt și sa jucam anul viitor.

    cu 1 an în urmă (15.07.2022)
    • Csm.O:

      @Dan
      Sunt curios cum va alcătui lotul Milan și cum se va descurca in primul sezon ca principal. Din ce știi veți aborda sezonul in 5 sau 6 jucători străini? Jucători români vor mai ajunge la Pitești după ce se pare că l ați pierdut pe Coconea?

      cu 1 an în urmă (15.07.2022)
    • FC Argeș Pitești Leul Albastru:

      ?
      Se aude ca s-a finalizat lotul și mai sunt doar anunțurile de făcut Nu am alte elemente concrete.

      cu 1 an în urmă (15.07.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!