Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

MTS a sistat finanţarea Federaţiei Române de Baschet

MTS a sistat finanţarea Federaţiei Române de Baschet

Ministerul Tineretului şi Sportului a sistat finanţarea Federaţiei Române de Baschet. Anunţul a fost făcut de actualul preşedinte interimar al FRB, Adrian Voinescu. Acesta a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că decizia vine într-un moment "cel puţin ciudat", în contextul în care echipa naţională feminină 3x3 se află în pregătire pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Tocmai am primit o adresă din partea MTS în care suntem informaţi că a fost sistată finanţarea Federaţiei Române de Baschet. Este o măsură care vine într-un moment extrem de ciudat şi nepotrivit, având în vedere că avem echipa naţională olimpică de 3x3 la Izvorani. Noroc cu COSR care susţine din plin această pregătire precum şi participarea naţionalei de baschet 3x3. Nu aş spune că măsura MTS este fără precedent... dar este foarte ciudat că ministerul înţelege să acţioneze de acest fel faţă de o federaţie calificată la Jocurile Olimpice", a afirmat Voinescu, potrivit Agerpres.

"Este o istorie mai lungă în spatele acestei sistări de finanţare. Însă noi nu suntem în situaţia de a stinge lumina şi a opri activitatea federaţiei. Ne vom desfăşura programul normal, baschetul nu se va opri în loc pentru că există această sistare. Se zvoneşte că această frână din partea MTS vine după ce noi am dat în judecată MTS. Dar nu e adevărat, FRB nu are deschis niciun proces împotriva ministerului", a adăugat fostul secretar general al FRB.

Întrebat dacă în adresa de sistare a finanţării există o motivaţie, Voinescu a răspuns: "În adresă se menţionează ca motivaţie faptul că există probleme legate de procese pe care le are Federaţia Română de Baschet cu terţi. Au fost nişte cazuri dar care s-au închis, inclusiv o sesizare la CNCD".

O reacţie pe acest subiect a avut şi fostul antrenor de lot naţional Ştefan Săndulache, unul dintre contracandidaţii lui Voinescu la alegerile pentru preşedinţia FRB, care au fost amânate:

 

Nu are cunostinta "secretarul general" ... nici măcar de deciziile nestatutare luate de către un Consiliu director IESIT...

Posted by Sandulache Stefan on Wednesday, June 23, 2021

*foto: gsp.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!