Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

MTS: Accesul spectatorilor în sălile de sport, permis în proporție de 30%

MTS: Accesul spectatorilor în sălile de sport, permis în proporție de 30%

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat în această seară (26.11) că prezența suporterilor în tribune va fi din nou permisă, în proporție de 30%. Accesul fanilor va fi condiționat de deținerea unui certificat verde valid.

Iată comunicatul MTS:

Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în ședința de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spații închise, cât și deschise.

Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care dețin certificat verde, respectiv:

sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00. Această măsură reprezintă un câștig major pentru sport, sportivi și iubitorii sportului.

Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate și pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare și de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar așa putem limita efectele negative ale acestei pandemii și reveni spre normalitate”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Ministerul Sportului face toate eforturile pentru a încuraja vaccinarea, pentru a promova sănătatea și viața. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber și în spații închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 535/1.505/2021”, conform mts.ro.

Un detaliu interesant este că „accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul ora 05:00 – 21:00”. Așadar, este neclar ce se întâmplă în cazul unui meci care începe la 19:30 sau la 20:00: fanii vor fi trimiși acasă la 21? În plus, ce partide au loc la 5, 6, 7 dimineața?

Conform gsp.ro, „Liga Profesionistă de Fotbal a făcut deja o solicitare pentru a modifica ora-limită, iar spectatorii să aibă voie pe arenele sportive până la ora 22:00”. Rămâne de văzut dacă și FRB sau alte federații se vor alătura demersului început de LPF.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Bun și ?
    1) de cînd intră în vigoare? Am tot citit și am urmărit știrile și nu m-am dumirit dacă mîine pot merge la întîlnirea de Cupa Davis de la Polivalenta din Cluj. Dar la meciul de baschet din 4 decembrie?
    2) se specifică în comunicat că intrarea se va face doar cu certificatul verde, dar pînă la ora 21. Păi nu era vorba că "verzii" nu au restricții de circulație după ora 22 ?
    Încă o nedumerire : se face această schimbare pentru a încuraja vaccinarea. Dar acum o lună de ce s-a interzis ?
    Aaa, s-au schimbat conducătorii ! ...Ce-am mai rîs :)

    cu 2 ani în urmă (27.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!