Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mureșul câștigă la Cluj dominând din punct de vedere tactic

Emil Pop (Cluj Napoca)

Emil Pop (Cluj Napoca)
29.01.2012

Foto: Radu Roșca

S-a consemnat o singură egalitate pe tabela de scor, în minutul 3 scorul era de 7-7, după care echipa BC Mureş-Târgu Mureş a dominat tot jocul reuşind să câștige în fieful campioanei la 22 de puncte diferentă. Este prima victorie a mureşenilor în campionat şi a doua la Cluj, mureşenii reuşind o victorie in Cupa României în sezonul 210-2011.

Antrenorul principal, sârbul  Srecko Sekulovic  şi-a demonstrat  în Sala Sporturilor  “Horia Demian”  capacităţile tehnico- tactice de care dispune conducându-şi echipa spre o victorie meritată. Echipa mureşana şi-a dovedit superioritatea la toate capitolele abordând meciul cu o totală determinare. Aceştia au  reuşit sa impresioneze spectatorii primind aplauze la scenă deschisă, numele lui Virgil Stănescu și al clujeanului Flavius Lăpuşte fiind aclamat şi de publicul clujean. În sală au fost prezenţi peste 50 suporteri mureşeni care şi-au adus contribuţia la spectacolul baschetbalistic.

Încă din startul partidei jocul din defensiva mureşenilor a demonstrat că au pregatit foarte bine această întalnire, apărarea în zonă, cu mobilitate si atenţie mărită la principalele două pericole venite din partea adversarilor, a dat roade pe toată durata partidei, mureşenii reuşind  să creeze panică în tabăra clujenilor. Jocul pe faza de atac a arătat o sigurantă sporită,  la nivelul combinaţiilor  realizându-se deseori  aruncări necontestate de adversar. Finalizarea atacurilor pune in evidenta nu mai putin de 5 jucatori cu peste 10 puncte marcate: Dwayne Watson  (16 puncte), Jujuan Cooley (13 puncte, 11 pase decisive),  Mladin Pekovic (12 puncte - 4x3), Virgil Stănescu (12 puncte),  Liviu Dumitru (10 puncte, 8 recuperări)

Precizia la aruncări au fost relativ normală pentru mureşeni, ei reuşind procentaje de 46 % din acţiune iar la recuperări diferenta a fost minimă,  33-32. Diferenţa s-a făcut tocmai la indicatorii care cuantifică jocul de echipă:  mureşenii au acumulat nu mai puţin de 9 mingi câştigate si 16 pase decisive, provocând adversarilor 16 posesii pierdute!

În schimb clujenii au reuşit doar 36% la capitolul arucări din acţiune dar ….din 50 de aruncări încercate, lucru ce a nemulţumit întrega asistență. Cu această penurie a aruncărilor la cos, inevitabilul s-a produs. Nici un jucător  clujean nu a reuşit sa intre în forma maximă pentru a putea recupera diferenta de pe tabelă.

Prestaţia modestă a clujenilor  posibil să fie cauzată de starea de oboseală acumulată de jucătorii de bază. Acest meci a fost al 4- lea in 14 zile, toate celelalte trei partide cu Poieşti, Timişoara și CSM Bucureşti fiind deosebit de solicitante având în vedere că energia consumată a aparţinut unui numărul restrâns de jucători. Dealtfel la ultimele meciuri două piese de bază  Mihai Paul şi Kyndall Dykes au putut sa-şi susţină echipa din teren doar cu ajutorul medicilor,  acuzând probleme medicale.

Antrenorul clujenilor Marcel Ţenter nu a avut soluţii nici pe banca de rezerve. Aici are   la dispoziţie jucători tineri, dar nerodati în meciuri sau noi achiziţii  cărora le mai trebuie timp pentru acomodare, nefiind niciunul nici măcar în forma fizică necesară pentru a face fată la pretenţiile dorite în campionatul românesc. Rotaţia de 8 jucători practicată de mureşeni este una dintre cele mai valoroase și experimentate din campionatul naţional fiind fatală clujenilor care, au folosit in acest joc practic 7 jucători. De remarcat ca dupa nefericitele accidentări ale lui Silvășan, Morris și Chetreanu doar  Zoran Krstanovic (12 puncte și 9 recuperări) și  Kyndall Dykes (14 puncte), au mai rămas din rotaţia de bază a echipei  care anul trecut a câstigat campionatul.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!