Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

MVP-ul Italiei din 2019 vine la U-BT Cluj-Napoca

MVP-ul Italiei din 2019 vine la U-BT Cluj-Napoca

U-Banca Transilvania continuă să își întărească lotul pentru stagiunea 2022-2023, una în care va evolua, în premieră, în EuroCup. Cel mai recent transfer al alb-negrilor este Drew Crawford, MVP al Italiei în 2019.

Născut în Naperville, Illinois, Drew este fiul lui Danny Crawford, unul dintre cei mai longevivi arbitri din NBA. Acesta a jucat timp de cinci ani la Northwestern University, unde a fost coleg timp de două sezoane cu Alexandru Olah. În 143 de partide, Crawford a avut medii de 13.4 puncte, 5.0 recuperări și 2.0 pase decisive.

După absolvirea universității, baschetbalistul de 1.96 metri ce evoluează pe pozițiile 2-3 a petrecut un an în G-League, la Erie BayHawks. În 2015, Crawford a semnat primul contract în Europa, la Bnei Herzliya.

De atunci, a mai jucat pentru formații precum MHP Riesen Ludwigsburg, Maccabi Rishon LeZion, Vanoli Cremona, Gaziantep, Olimpia Milano, Basket Brescia Leonessa și MoraBanc Andorra.

În sezonul 2018-2019, când îmbrăca maioul lui Vanoli Cremona, Crawford a izbutit 17.8 puncte, 4.3 recuperări și 2.0 pase decisive, fiind numit MVP al ligii italiene. În stagiunea 2021-2022, în liga ACB și EuroCup, noul jucător al lui U-BT a reușit 8.2 puncte și 3.0 recuperări.

Primul care a scris despre acest transfer a fost Luca D’Alessandro, un jurnalist italian. Între timp, această mutare a fost confirmată și de sursele Baschet.ro.

În acest moment, lotul lui U-BT arată în felul următor: Jordan Taylor, Victor Sanders, Drew Crawford, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic, Patrick Richard, Nandor Kuti, Emi Cățe și Eduard Roschnafsky.

*foto: euroleague.net

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Transferul așteptat
    Excelentă achiziție. Din câte știu rămâne și Guzman! Sper la încă o cireașă pe tort!

    cu 1 an în urmă (06.08.2022)
    • Ricardo:

      U BT CLUJ NAPOCA
      Excelent jucător. Un shooter de excepție. Nu e spectaculos dar este foarte eficient și re multă experiență în Eurocup.

      cu 1 an în urmă (06.08.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca myke :

    !
    Un jucator de mare clasa, mana foarte buna de la 3.
    Echipa arata foarte bine

    cu 1 an în urmă (07.08.2022) Raspunde
  • Ricardo :

    Leonardo Meindl
    Pana una alta a venit brazilianul! Sper sa nu fie o pista falsa si sa se adevereasca sosirea lui Crawford!

    cu 1 an în urmă (07.08.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!