Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Myles Thomas a semnat cu Focșani, D'Andre Bernard s-a înțeles cu Miercurea Ciuc

Myles Thomas a semnat cu Focșani, D'Andre Bernard s-a înțeles cu Miercurea Ciuc

Miercuri, 4 ianuarie, va începe etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, prima din anul 2023. Aceasta rundă continuă și joi, 5 ianuarie, cu încă trei dueluri, printre care: CSM Târgu Jiu vs. CSM Miercurea Ciuc și CSM Constanța vs. CSM Focșani.

CSM Miercurea Ciuc și CSM Focșani nu au parte de începutul de sezon pe care și-l doreau, ambele formații aflându-se pe poziția a 8-a în conferințele din care fac parte. Atât harghitenii, cât și vrăncenii au un bilanț de două victorii și nouă înfrângeri în Liga Națională, având șanse minuscule la calificare în faza următoare a campionatului.

Cu toate acestea, conform eurobasket.com, ambele grupări au efectuat câte o mutare la începutul anului 2023. CSM Miercurea Ciuc a ajuns la o înțelegere cu D'Andre Bernard, iar CSM Focșani l-a transferat pe Myles Thomas.

Bernard este un jucător canadian, în vârstă de 26 de ani, care joacă pe poziția 3. Baschetbalistul de 2.03 metri a evoluat pentru Georgia Highlands College, East Tennessee State și Louisiana-Monroe, colegiu pe care l-a absolvit în 2020.

În ultimele două sezoane, Bernard a jucat în Canada, țara natală, pentru Saskatchewan Rattlers, având medii de 3.8 puncte și 2.9 recuperări în al doilea an. De asemenea, noul membru al lotului lui Laszlofy Botond a evoluat pentru o scurtă perioadă și la Edmonton Stingers.

De partea cealaltă, Myles Thomas este un baschetbalist american de 26 ani, care evoluează tot pe poziția 3. Jucătorul de 2.01 metri a petrecut patru sezoane la Tuskegee Golden Tigers, având medii de 12.0 puncte, 4.7 recuperări și 1.0 pase decisive.

În stagiunea 2021-2022, Thomas a evoluat pentru KB Rahoveci și a adunat 2.9 puncte și 2.7 recuperări.

Duelul dintre CSM Târgu Jiu și CSM Miercurea Ciuc va începe la ora 18:00, în timp ce confruntarea dintre CSM Constanța și CSM Focșani este programată la ora 19:30. Ambele partide pot fi urmărite pe FRB TV joi, 5 ianuarie.

*foto: goldentigersports.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!