Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nebojsa Vidic: „Tot ce știm e că ne dorim să continuăm drumul în această competiție”

Nebojsa Vidic: „Tot ce știm e că ne dorim să continuăm drumul în această competiție”

FC Argeș va juca pe teren propriu cele două partide din grupa A a Cupei României, Pitești Arena fiind una dintre gazdele turului inaugural în competiția cu care începe sezonul 2023/2024 în baschetul românesc.

Înaintea partidelor de la Pitești, Nebojsa Vidic a vorbit pentru paginile de social media ale lui FC Argeș despre cum a decurs pregătirea, ce așteptări are de la Cupa României și ce l-a determinat să devină antrenorul alb-violeților:

„Venim după o perioadă foarte scurtă de pregătire, de patru săptămâni. Cred că am făcut o treabă bună deși timpul nu ne-a ajutat mult. Am avut șapte meciuri amicale, cu un program bine gândit. Poate că drumul spre Bulgaria a fost mai dificil, însă ne-am întors de acolo cu aspecte pozitive.

Sunt foarte mulțumit de profilul jucătorilor pe care i-am adus în această vară. Sunt băieți buni. Din punct de vedere baschetbalistic, sunt încântat de ceea ce am văzut până acum, însă avem lucruri de pus la punct. Avem nevoie de mai mult timp pentru a vedea de la jucători tot ce pot da ei. O spun cu cea mai mare sinceritate, calitatea lor umană este imensă.

Mâine întâlnim o echipă foarte bună a Rapidului. Un nume important, un buget bun și o organizație pe măsură. Nu ne va fi ușor, dar ne-am pregătit pentru acest meci. E posibil ca acest joc să ofere câștigătoarea grupei, dar nu vreau să fur din șansele pe care le are și Târgu-Jiul. Tot ce știm e că ne dorim să continuăm drumul în această competiție. Avem câteva probleme medicale, dar nu ceva serios. E posibil ca unii jucători să nu poată evolua la capacitate maximă, dar sigur îi vom avea pe toți la dispoziție.

Sala noastră este extrem de frumoasă și cred că fanii se pot bucura de baschet în acest loc. Îmi doresc să văd mai multă pasiune din partea fanilor, mai multă susținere pentru băieți. Ei au nevoie de asta. E posibil să întâlnim suișuri și coborâșuri în drumul nostru. Vreau ca suporterii să înțeleagă că avem nevoie de energia lor nu doar atunci când câștigăm. E ceva logic în sport.

Cât despre alegerea mea, știam multe lucruri despre echipa de aici, despre sala nouă, lucruri frumoase despre persoanele care încearcă zilnic să ridice clubul la un nivel înalt. Am găsit un loc în care îmi pot face treaba într-un mod bun. Primul meu obiectiv este calificarea în primele cinci echipe ale grupei în campionat. Le-am spus deja jucătorilor, vreau să fim echipa care se antrenează cel mai bine în România.”

În prima zi, pe 15 septembrie, FC Argeș va juca în fața celor de la Rapid București. Ulterior, sâmbătă (16.09) va urma duelul dintre CSM Târgu Jiu și Rapid, iar grupa A se va încheia cu meciul dintre FC Argeș și CSM Târgu Jiu, programat duminică (17.09). Toate jocurile vor avea loc de la ora 19.00 și vor putea fi urmărite pe FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!