Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nemanja Maric: "La finalul meciului cu Cluj am vrut să reintru în sală şi să arunc la coş"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.10.2011

CSM Oradea se deplasează la Târgu Mureş acolo unde va întâlni formaţia locală, BC Mureş Târgu Mureş, într-un meci contând pentru etapa 6-a a Diviziei A masculine de baschet. Gruparea de pe malul Crişului Repede vine după o înfrângere înregistrată pe terenul campionilor de la Cluj-Napoca şi îşi doreşte victoria într-un meci ce se anunţă extrem de echilibrat. De partea cealaltă mureşenii au învins cu ceva emoţii la Târgu Mureş.

Înaintea confruntării programată sâmbătă seara la orele 18:00, Total Baschet a realizat un amplu interviu cu căpitanul orădenilor. Nemanja Maric vorbeşte despre confruntarea următoare de la Mureş afirmând că Oradea joacă la victorie meci de meci. Sârbul este de părere că formaţia bihoreană are tot ce îi trebuie pentru a se impune, chiar dacă va întâlni o echipă cu mulţi jucători periculoşi. Referitor la prestaţa sa de etapa trecută, atunci când a aruncat de 9 ori de la 3 puncte fără rezultat, Maric afirmă că nu este mulţumit şi că la finalul meciului îşi dorea să revină în sală pentru a mai arunce la coş.

Ce părere ai despre partida de la Târgu Mureş ? 

Noi jucăm la victorie meci de meci. Va fi un meci foarte greu, iar pe lângă acest lucru vom evolua în faţa uneia dintre cele mai frumoase galeri din România. Mergem să jucăm împotriva unei echipei bune şi în faţa unui public foarte aproape de echipă, iar aşteptările noastre sunt să facem un joc bun şi să câştigăm.

Crezi că Oradea poate să se impună într-o sală de unde puţine echipe plec victorioase ? 

Cred că avem tot ce trebuie pentru a ne impune. Peşa(nr. Pesic), eu, Lupusavei avem multă experienţă în România, Sasha are multă experienţă acumulată de-a lungul anilor şi nu cred că publicul ne poate influenţa atât de mult în sensul că nu mai suntem tineri să lăsăm publicul să ne afecteze. Marka (nr. Makovici) a jucat la echipe puternice, alţi coechipieri la fel şi nu cred că asta va fi o problemă. Noi ne vom face jocul şi deoarece suntem obişnuiţi cu astfel de public şi pentru că avem experienţă, cred că avem o şansă foarte bună de a ne impune. De asemenea anul acesta avem un avantaj faţă de anul trecut pentru că întreaga echipă a acumulat mai multă experienţă.

Care jucător crezi că este principalul pericol pentru CSM Oradea ? 

Mureşenii au mulţi jucători periculoşi. Cooley este motorul echipei, el o împinge de la spate. Într-adevăr este individualist însă dă multă energie echipei. Îl mai pot enumera pe Forte, care transmite energie cu acele dunk-uri şi aşa atrage publicul în spatele formaţiei în momente cheie. Watson pentru mine este unul dintre cei mai talentaţi jucători pe care i-am văzut în această ligă, în timp ce Stănescu rămâne Stănescu care alături de Burlacu sunt cei mai buni jucători români din Divizia A. Au mulţi jucători periculoşi mai ales din punct de vedere individual. Problema noastră este cum să ne apărăm bine în faţa lor pentru că este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem pentru a ne impune.

Eşti mulţumit de prestaţia ta din meciul precedent ? 

Nu, în niciun caz. Am ratat 9 aruncări de trei puncte, nu am cum să fiu mulţumit. După meciul cu Cluj singurul lucru pe care am vrut să-l fac a fost să reintru în sală şi să arunc. De fiecare dată când pierd sau când joc prost, cel puţin pe mine, mă motivează ca să joc mult mai bine şi să lupt mai mult în meciul următor. Ultima confruntare mi-a dat foarte multă energie pozitivă. Şi meciurile câştigate îmi dau energie însă cele pierdute parcă îmi dau mai multă. Folosesc această supărare interioară sau mai bine zis nesatisfacţie ca să mă antrenez mai bine să fiu mult mai în formă meciul următor. Nu este o înfrângere mare, am pierdut cu echipa campioană, nu este dramatic însă nu mi-a picat ok pentru că puteam să evoluăm mai bine. Personal nu sunt satisfăcut de rezultatul din etapa trecută şi trebuie să îndreptăm acest lucru.

Asta înseamnă că vei evolua foarte bine la Mureş ...

Acesta e obiectivul, să jucăm bine şi să ne impunem. Unele persoane spun că înveţi mai mult când pierzi decât când câştigi pentru că atunci când eşti învins îţi cauţi greşelile şi încerci să le remediezi în timp ce unori când câştigi nu prea te gândeşti aşa de mult la jocul precedent. Am văzut ce am greşit, am remediat şi sperăm să nu se mai întâmple. La Cluj an greşit cu acele aruncări şi unele decizii în timp ce pentru coechipieri au fost restul. Sunt sigur că nu mai repetăm greşelile de la Cluj şi vom evolua mai bine, iar atunci vom vedea ce se întâmplă la Târgu Mureş.

Foto: Halmágyi Zsolt

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!