Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nemanja Petrovic, excelent contra Timbei

Costin Marinescu

Costin Marinescu
10.11.2013

Concordia Chiajna a învins sâmbătă seară pe BC Timba Timișoara, scor 75 - 71, iar Nemanja Petrovic, conducătorul de joc al echipei, și-a adus un aport extrem de important la victorie.

Sârbul a fost integralist și a terminat partida cu 20 puncte marcate, 6 recuperări, 6 pase decisive și 5 intercepții. Șapte dintre punctele sale au venit în sfertul patru când Timba s-a apropiat la un singur punct în spatele Chiajnei, 57 - 56. Performanța jucătorului a dus scorul la 64 - 56 și a adus liniște în tabăra gazdelor. El a marcat 6 dintre cele 10 aruncări de 2 puncte încercate, unul dintre cele trei șuturi de la mare distanță, dar doar 7/13 libere pentru un indice de eficiență de 25. Astfel, point guard-ul ilfovenilor a fost liderul echipei la puncte, pase decisive, intercpeții și eficiență.

Nemanja profită din plin de încrederea pe care o am în el, spune Vlastimir Vukadinovic, antrenor Chiajnei. Este dezinvolt, găsește deseori soluții foarte bune în atac și se și apără bine. Este foarte talentat, școlit la una din cele mai bune echipe de juniori din Europa, câștigător al Euroligii la tineret în sezonul 2008/2009 cu FMP Zeleznik. Desigur, mai are mult de lucru, are abia 23 de ani. Sper ca responsabilitatea din acest sezon să-l maturizeze și să devină din ce în ce mai bun.

Petrovic, născut în 1990, se află la al doilea sezon în România și are medii de 19 puncte și 5.3 pase decisive pe meci. El este al doilea marcator al campiontului și al șaselea în topul pasatorilor.

Partida cu Timba a fost a treia cea mai bună făcută de el în actualul sezon, după cele cu U Mobitelco (27 eficiență) și energia Rovinari (25 eficiență). A fost la patrule ameci în acre a marcat cel puțin 20 puncte și primul în care a atins cota 6 în dreptul recuperărilor.

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!