Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nenad Markovic: ”Sunt modest, nu-mi place să ies în evidență”

Roxana Prichici, Foto: oradetimis.ro

Roxana Prichici, Foto: oradetimis.ro
24.02.2011

Aflat la al cincelea sezon consecutiv în maioul alb violet, Nenad Markovic, poate cel mai iubit străin din istoria clubului din Banat, a povestit pentru oradetimis.ro de ce a ales în 2006 să vină la Timișoara și cum a fost primul sezon pe Bega. Înainte de a ajunge în Divizia A, Markovic a jucat la KK Zdravjle

Erau mulţi bani acolo, echipa a fost cumpărată de o companie farmaceutică. Am jucat şase sezoane în prima ligă din Serbia şi am câştigat două cupe.  Trebuia să schimb ceva în viaţa mea, în cariera mea. Agentul meu m-a sunat şi am venit aici fără să stau mult pe gânduri. A fost ceva nou pentru mine, dar ceva mi-a plăcut de prima dată. Nu erau bani atunci, aveam întârzieri de câte patru-cinci luni. Ce să spun? Locuiam într-un cămin studenţesc, câte doi în cameră. Dar parcă nici nu contau banii. Atmosfera era incredibilă.

Încă de la început i-a fost alături Milos Pesic, ajuns la Timișoara tot în 2006, iar în 2007 s-a alăturat lotului lui Dragan Petricevic și Uros Velickovic, născut în aceeași localitate ca și Nenad Markovic, Jagodina. Căpitanul ”leilor”  a vorbit pentru sursa citată și despre relația cu fanii și de ce n-ar schimba nimic din anii petrecuți la Timișoara.

Tot timpul m-am înţeles bine cu ei. Eu sunt un om modest, nu-mi place să ies în evidenţă. Plus că dau totul pe teren. Iar asta apreciază, poate, cel mai mult suporterii. Mi-am făcut prieteni foarte buni aici, s-au legat relaţii care vor rămâne pe viaţă. Nu regret absolut nimic.

Sârbul duce o viață liniștită la Timișoara, de doi ani n-a mai ieșit în cluburi.

Am 30 de ani, iar la vară mă căsătoresc. Prietena mea nu poate să locuiască aici, cu mine, pentru că e doctoriţă în oraşul meu natal, Jagodina. E absolventă de stomatologie. Vine la Timişoara când poate.  Înainte mai ieşeam joia într-un club, când era seară sârbească. Dar acum nu prea. Cred că n-am mai fost de vreo doi ani. Avem meciuri multe şi trebuie să jucăm cât mai bine.

Markovic a explicat parcursul neașteptat de slab al echipei din acest sezon. BC Timișoara se află după 22 de etape pe locul 11 în clasament, iar calificarea în play-off pare misiune imposibilă. 

N-aş putea să spun eu exact ce s-a întâmplat cu noi în acest sezon. La finalul campionatului trecut au plecat unii jucători, au venit alţii noi. Nu ne-am omogenizat. Apoi am pierdut primele două etape şi am început să jucăm cu frică.

Vezi aici o super galerie foto cu Nenad Markovic, de la primele meciuri la echipa din Timișoara până, inclusiv, în actualul sezon.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!