Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nici vorbă de minune. Timişoara pierde cu Szolnok şi e eliminată

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
11.12.2012

foto: BC Timisoara

BC Timişoara a încheiat cu o înfrângere aventura din FIBA EuroChallenge. Bănăţenii au cedat pe terenul lui Szolnoki Olaj KK, 71-77 şi ocupă astfel ultimul loc în grupa F. Alb-violeţii au fost departe de a reuşi acea victorie la 23 de puncte. Speranţele, şi aşa mici, au fost năruite încă din primul sfert, cel mai prost făcut de timişoreni în actuala ediţie de cupe europene.

Până să se dezmeticească şi să îşi dea seama că a început jocul, elevii lui Srdjan Jovanovic au fost pedepsiţi drastic de gazde. Primul sfert a fost la discreţia maghiarilor care au făcut ce au vrut pe teren. A fost 25-8 după primele zece minute şi orice gând de calificare a fost spulberat.

Fără să mai aibă ce pierde şi scăpaţi de "povara" unei calificări chiar şi imposibile, Leii din banat şi-au dat drumul la joc şi au arătat cu totul altfel în sfertul secund. Alb-violeţii şi-au luat revanşa faţă de prestaţia din primele minute şi au reuşit să câştige sfertul cu 29-15! Asfel, la pauză, Szolnok conducea cu 40-37.

După ieşirea de la cabine jocul nu a mai fost atât de sinuos. Cele două formaţii au prestat un baschet echilibrat, iar maghiarii şi-au adjudecat pe rând cele două acte rămase. E drept, la limită. Mai întâi au câştigat sfertul trei cu 18-17, iar apoi ultima secvenţă cu 19-17. Scor final 77-71 şi Szolnok merge mai departe în optimile competiţiei.

Timişoara a reuşit în sfertul doi să îşi salveze imaginea şi să iasă în mod frumos din competiţie, chiar dacă a încheiat seria cu 1/5.

Zlatko Jovanovic a fost din nou cel mai bun marcator al Leilor din Banat cu 20 de puncte şi 9 pase decisive. El a fost urmat de Derasimovic cu 12p, Archie şi Johnson cu câte 11.

Din tabăra gazdelor, Kalve a fost de neoprit, reuşind 32 de puncte. El a fost urmat de veteranul Bader cu 14.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cioti :

    .....
    nu stiu cum se face de se tot trezeste cate unu in meciurile cu timisoara sa faca meciul vietii...in sezonul asta s-a intamplat de mai multe ori....cu clujul wright jr....cu rovinari darby jr....cu craiova dzambic....acum cu astia kalve...recunosc ca sunt jucatori valorosi...dar nu ii vad sa joace la fel de bine si in alte meciuri

    cu 11 ani în urmă (11.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!