Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Niciun jucător din Liga Națională de Baschet Masculin nu participă la Campionatul Mondial

Niciun jucător din Liga Națională de Baschet Masculin nu participă la Campionatul Mondial

Campionatul Mondial din 2023 debutează vineri, 25 august, întrecerea din Japonia, Filipine și Indonezia nefiind lipsită de jucători și antrenori care au activat în trecut în România sau sunt sub contract cu formații din Liga Națională.

Încă din primul meci al turneului, un jucător trecut prin LNBM va avea ocazia să joace la Campionatul Mondial. Ilari Seppala se află în lotul Finlandei, țară care va începe cu un prim test dificil, în fața Australiei, una dintre naționalele văzute cu șanse la medalii.

Tot în prima zi, dar în grupa D, vor fi implicați Vaidas Kariniauskas și Tomas Rinkevicius alături de naționala Lituaniei într-o partidă cu Egipt. Fostul jucător de la U-BT Cluj, CSM Oradea și Rapid București este unul dintre fundașii balticilor, iar antrenorul lui CSU Sibiu face parte din staff-ul tehnic.

Sâmbătă, 26 august, vor debuta Iran și Brazilia, ambele naționale având pe cineva trecut prin LNBM. Pe banca primei selecționate se află Hakan Demir, fost antrenor la Dinamo, iar în lotul sud-americanilor a fost inclus Leo Meindl, unul dintre străinii care au contribuit la al treilea titlu consecutiv pentru U-BT Cluj.

Înaintea acestei partide își va începe parcursul și naționala Greciei, în staff-ul căreia se regăsește Sotiris Manolopoulos, antrenorul lui Dinamo. Elenii fac parte din grupa B și primul meci îl au în compania Iordaniei.

Adversari vor fi și Jakob Cebasek, respectiv Gregory Vargas și Nestor Colmenares în disputa dintre Slovenia și Venezuela. Sportivul trecut pe la Dinamo și CSM Constanța se va lupta astfel în a doua partidă a grupei F cu doi foști jucători de la U-BT Cluj.

Programul primei zile (25.08) de la Campionatul Mondial arată astfel:

  • Angola vs. Italia (Manila, Filipine – grupa A) – ora 11.00
  • Finlanda vs. Australia (Okinawa, Japonia – grupa E) – ora 11.00
  • Mexic vs. Muntenegru (Manila, Filipine – grupa D) – ora 11.45
  • Letonia vs. Liban (Jakarta, Indonezia – grupa H) – ora 12.15
  • Republica Dominicană vs. Filipine (Manila, Filipine – grupa A) – ora 15.00
  • Germania vs. Japonia (Okinawa, Japonia – grupa E) – ora 15.10
  • Egipt vs. Lituania (Manila, Filipine – grupa D) – ora 15.30
  • Canada vs. Franța (Jakarta, Indonezia – grupa H) – ora 16.30

Toate partidele vor putea fi urmărite, contra cost, pe platforma Courtside 1891.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!