Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nicolae Toader: "Jucătorii au ales să nu vină la meci chiar dacă au fost plătiţi la zi"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
15.03.2012

Situaţia de la Dinamo Bucureşti devine din ce în ce mai complicată. După ce miercuri seară cea mai titrată echipă de baschet din România a fost umilită de către CSU Ploieşti cu scorul de 130-66, Jerel Blocker şi Jervaughn Johnson au contactat redacţia site-ului Total Baschet pentru a ne relata faptul că nu au fost lăsaţi să evolueze în confruntarea cu Ploieşti şi că îşi doresc să părăsească această formaţie.

Mai citiţi şi:

Jerel Blocker: “Eu şi Jervaughn am fost numiţi maimuţe din junglă! Mă simt ofensat!”

Site-ul nostru a luat legătura cu antrenorul Nicolae Toader ca ne-a vorbit despre situaţia actuală a echipei bucureştene.

O înfrângere grea într-un meci în care aţi evoluat fără jucători străini. Ce s-a întâmplat mai exact ?

Eu mă străduiesc, pentru binele baschetul românesc, să construiesc ceva solid. Eu chiar vreau să dau baschetului românesc ceva înapoi. Odată pentru totdeauna trebuie să înţelegeţi că toţi jucătorii lui Dinamo, fără excepţii, chiar dacă sunt bani mai puţini şi nu au salariile lui Asesoft, Mediaş sau Cluj, sunt plătiţi la zi. Jucătorii au ales să nu vină la meci chiar dacă au fost plătiţi la zi. Ce mai e de spus ? Acum rămâne la latitudinea clubului dacă-i suspendă pe 2-3-4 ani sau nu. Eu o să intervin să nu-i suspende pentru că scopul meu este să cresc jucători.

Credeţi că la Dinamo vor mai evolua jucători străini, în acest sezon ?

Aici e vorba doar de Johnson şi de Blocker pentru că Nelson este accidentat. Paul nu ne-a făcut nicio problemă, băiatul a fost extrem de serios, dar încă are probleme cu glezna. Pentru mine Nelson a fost un exemplu de profesionalism, nu am nimic cu băiatul, i-am dat banii omului pentru că aşa e normal. Jucătorii de la Dinamo au plecat cu salariile plătite. Dinamo le-a plătit şi biletul de avion.

Însă unii jucători au spus că nu au primit bani pentru biletul de avion ...

Ei pot să zică orice. E dreptul lor. Eu nu am să stau să fac can-can cu clubul Dinamo. Eu am impresia că baschetul se adresează unui public mai inteligent. Dacă îmi cereţi să fac can-can cu clubul Dinamo, nicio şansă pentru că eu ţin prea mult la acest club. Echipa aceasta a stat în umbra unor jucători americani pe care eu am decis să-i trimit acasă, copiii aceştia au stat în umbra lor şi eu nu puteam să ţin jucătorii români pe teren avându-i pe cei americani care valoric, trebuie să recunosc, erau mult peste. Atunci mi-am pus întrebarea: continui să joc pentru locul 10 la nesfârşit sau construiesc o echipă cu care să mă bat la vârf mai încolo.

Fără străini va fi o luptă foarte grea, la retrogradare, pentru Dinamo Bucureşti ...

Va fi o luptă extrem de grea, nu e nicio problemă. Dar va fi o luptă corectă cu jucători care îşi doresc să joace baschet. Şi cred că lucrul acesta este cel mai important pentru noi, să evoluam cu sportivi care îşi doresc să joace baschet. Trebuie să formezi o echipă, iar peste 2 ani să aduci 2-3 sârbi sau americani care să joace alături de jucătorii pe care i-ai format. În momentul când aduci jucători americani pentru sezon nu ai timp să-i înveţi baschetul european. Era o oportunitate să continui în direcţia aceea sau să învăţ eu baschetul american şi să joc după stilul lor. Eu sunt extrem de pragmatic. Mie nu îmi plac lucrurile cu jumătăţi de măsură. Nu sunt dispus la compromisuri.

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    A, B, C...
    Toti americanii din Romania joaca baschet european; numai la Dinamo nu au timp sa il invete. Daca vrei sa iti formezi o echipa ramai in div B. In A joci cand ai bani si oameni bine pregatiti.

    cu 12 ani în urmă (15.03.2012) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    campionat slab
    Campionat diluat, echipe cu valoare de divizia B care vin la taiere, o echipa neserioasa (Otopeni) - efectele unei minunate ligi de amatori. Chiar ar fi culmea ca una dintre echipele care vor participa in playoff si care incearca sa aiba lotul cat mai in priza sa-si mai permita sa bage juniori pe teren doar ca sa evite catastrofe ca aseara. Probabil abordarea Mediasului, care indiferent de momentul din sezon a fost aspra si a marcat si 140 de puncte echipelor slabe este singura care va convinge federatia ca a avea 16 echipe din care 4, 5 doar fac figuratie este o idee falimentara si arata lipsa de respect pentru competitorii seriosi.

    cu 12 ani în urmă (15.03.2012) Raspunde
  • observator :

    pragmaticule
    Toader te-a luat capul,cum vrei sa joace americanii gratis in Romania dragule?
    tu cand erai jucator asa faceai? parerea mea este ca orice om care presteaza un serviciu trebuie sa fie platit,macar cel negociat zic si eu.E PROBLEMA TA daca antrenezi gratis sau cu bani

    cu 12 ani în urmă (15.03.2012) Raspunde
  • javra :

    da da
    Eu sper doar sa faca cei de la Iasi rost de bani si sa isi aduca 2 straini bunicei si apoi sa va trimita in divizia B, comunistilor! Dupaia vedem noi cum scapam de Iasi, dar macar aia nu impart tepe cum o faceti voi!

    cu 12 ani în urmă (15.03.2012) Raspunde
  • doarbaschet :

    nu cred
    Daca nu ma insel,in acest moment nu se mai pot legitima jucatori,astfel ca toate echipele termina campionatul cu ce au. Dar si asa,Iasiul poate invinge o echipa Dinamo fara straini.

    cu 12 ani în urmă (15.03.2012) Raspunde
  • cocodinica :

    ...
    deci, omu` asta, se contrazice singur:)))

    la prima intrebare spune ca jucatorii lui Dinamo sunt platiti la zi... ca apoi la finalul intrebarii sa spuna ca jucatorii au ales sa vina la meci chiar daca nu sunt platiti la zi:)) ce mai e de spus?:))

    cu 12 ani în urmă (15.03.2012) Raspunde
  • dinamo :

    dinamo ramane in A
    Nu stiu de ce va agitati atat, intrucat Dinamo nu are, practic, cum sa retrogradeze (chiar daca unii isi doresc asta). Socoteala e simpla:
    1. Dinamo va termina sezonul regulat pe locul 12 sau 13, nici mai sus, nici mai jos.
    2. In primul tur din play-out va juca cu echipa de pe locul 13 sau 12 (cel mai probabil Giurgiu).
    3. Daca pierde (foarte probabil), atunci va juca cu invinsa din meciul locurilor 9 si 16, adica cu ...Otopeni, care s-a retras si e prima retrogadata, deci Dinamo va castiga prin forfait.
    4. Pentru evitarea celui de-al doilea loc retrogradabil vor lupta, foarte probabil, Miercurea Ciuc si Iasi, adica locurile 14 si 15.
    V-ati linistit?

    cu 12 ani în urmă (15.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!