Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nicu Toader: "Americanii au iubit mai mult barul şi discoteca decât sala de baschet"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
18.03.2012

Antrenorul principal al formaţiei Dinamo Bucureşti a lansat sâmbătă, la finalul partidei pierdut la Timişoara, 58-100, un nou atac la adresa jucătorilor americani de care clubul s-a despărţit cu scandal săptămâna trecută.

Jucătorii străini pe care i-am adus în retur, din păcate nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor noastre, nu neapărat baschetbalistic, pentru că valoare să joace aveau.

Nicu Toader s-a arătat dezamăgit de comportamentul acestora în afara terenului. La rândul lor, americanii au declarat că nu au fost plătiţi la zi şi de aceea nu s-au prezentat la jocul cu Asesoft de miercurea trecută.

Din păcate, aceşti jucători au iubit mai mult barul şi discoteca decât sala de baschet. Am încheiat contractele cu ei în momentul în care au refuzat să se alăture echipei în meciul cu Asesoft şi nu au făcut deplasarea la Timişoara. În momentul ăsta, ei au pătat imaginea clubului Dinamo, care e un brand în sport, cu mari campioni, iar ei sunt doar nişte jucători care au venit de undeva din America, de la nişte colegii şi care în mod normal trebuia să se gândească şi să vadă Dinamo ca pe o rampă de lansare, nu să se folosească de numele clubului aşa cum au făcut-o. 

Toader a mai spus că nu s-a gândit să ceară suspendarea lui Johnson&co.

Nu mai e nicio legătură contractuală. Ei au încălcat contractul şi sunt plătiţi la zi. Nelson e chiar plătit o jumătate de lună în avans. Noi nu am înţeles care au fost nemulţumirile lor. Am stat ore întregi cu ei la discuţii şi am plecat aşa cum am venit, fără să înţeleg ce vor de fapt. La un moment dat s-a pus în discuţie şi suspendarea lor, dar eu sincer cred că nu pot să îmi fac un obiectiv din a suspenda jucători şi a distruge cariere. Dorinţa mea foarte mare e să creştem jucători, cu caractere mari precum Aktas sau Pârlog, pe care trebuie să îi sprijinim.

Dinamo a renunţat la toţi jucătorii stăini din lot şi are în acest moment doar 7 jucători în echipă! Toader a anunţat sâmbătă că va mai aduce câţiva juniori de 16-17 ani pentru a completa lotul şi a duce campionatul până la final.

3 comentarii la aceasta stire:
  • doarbaschet :

    declaratii
    Orice ar declara domnul Toader pare cel putin neadevarat. In Romania joaca zeci de americani, si au jucat sute. Din ce am vazut, marea majoritate sunt talentati si dau dovada de caracter. Unii sunt mai "fitosi" ,dar aproape toti , atunci cand intra pe teren dau tot ce pot. Cum se face oare, ca la Dinamo ajung numai cei neseriosi (zece intr-un sezon) ? Am o ultima intrebare pentru domnul antrenor, la care sper sa nu raspunda (de fapt ar fi bine sa nu mai dea nicio declaratie,nici despre jucatorii americani, nici despre construirea unei echipe la Dinamo,ca sa nu cada in penibil) : Si lui Durham ii placeau mai mult barurile si discotecile?

    cu 12 ani în urmă (18.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Tare-n declarati
    Cred ca data viitoare va declara ca negrii de la Dinamo sunt rasisti.

    cu 12 ani în urmă (18.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    +i
    "Declaratii"

    cu 12 ani în urmă (18.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!