Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nijal Pearson, după succesul cu Leiden: „A fost un meci fizic”

Nijal Pearson, după succesul cu Leiden: „A fost un meci fizic”

CSM CSU Oradea s-a impus pe terenul celor de la ZZ Leiden cu 82-77 în cursul serii de miercuri, 6 decembrie, la debutul în Top 16 FIBA Europe Cup. Bihorenii au avut patru jucători în double digits în această confruntare din grupa N.

Unul dintre baschetbaliștii cu o contribuție importantă a fost Nijal Pearson, americanul reușind să termine cu 17 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și 6/12 din acțiune. După terminarea partidei din Olanda, acesta a declarat următoarele pentru csmoradea.ro:

„A fost un meci fizic. Am început excelent, dar continuarea a fost de partea celor de la Leiden. Pentru o bună parte a meciului ne-au fost superiori. Cred că nu ne-am ridicat la nivelul potențialului nostru din punct de vedere al fizicalității, dar cei de la Leiden au făcut-o.

În sfertul 4 cred că am elevat nivelul nostru de joc și am reușit să depășim adversarul. Fără îndoială, dacă puteam să păstrăm nivelul de intensitate pe tot parcursul meciului altfel ar fi decurs jocul. Presupun că și pauza de săptămâna trecută a jucat un rol. Ne-a scos puțin din ritmul cu care ne-am setat. Este important că am învins la primul meci în faza a 2-a, chiar în deplasare.”

Pearson a prelungit seria de meciuri în double digits pe plan european, baschetbalistul celor de la CSM Oradea fiind capabil să înscrie în fiecare meci al vicecampioanei României cel puțin 12 puncte. Prestația de la Leiden i-a adus al doilea cel mai mare index al eficienței în cele șapte apariții stagionale din FIBA Europe Cup.

CSM Oradea va juca în a doua etapă din grupa N cu cei de la Niners Chemnitz, pe data de 13 decembrie în Oradea Arena. Înainte de acel duel european, „Leii Roșii” se vor duela la finalul acestei săptămâni cu SCM U Craiova (09.12) în Liga Națională.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Let's get physical
    Papa CoAch adoră disputele fizice din vremea de cînd era tînăr jucător, după cum ne-a dezvăluit în podcast-ul găzduit de ziaristului său preferat care l-a descusut elegant, nu ca și alții care-i pun întrebări capcană... Oricum s-a văzut că H'Akeem the Dream este cu mult peste colegii săi de Ligă, nu doar prin palmares (100 de jocuri internaționale, azi mîine), dar și prin faptul că știe cum se intră într-un podcast, într-o conversație, ce mai, nu toată ziua carioca pe flip-chart și ștergem apoi cu mîneca!

    cu 4 luni în urmă (07.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!