Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nikola Gajic, liderul Timișoarei în primul meci din Alpe Adria Cup

Nikola Gajic, liderul Timișoarei în primul meci din Alpe Adria Cup

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a obținut prima victorie din istorie în Alpe Adria Cup la debutul absolut în competiție, 88-63 pe terenul lui KK Zabok în turneul care a deschis sezonul 2022/2023.

„Leii din Banat” au avut patru jucători în double figures cu ocazia acestui duel contra echipei din Croația, lider fiind Nikola Gajic. Acesta a contribuit cu 23 de puncte (4/8 de la distanță), 5 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, la final având un index al eficienței de 29 de unități și +13 la +/-.

Gajic s-a remarcat în special în prima repriză pe plan ofensiv, când stătea deja cu 17 puncte marcate, mai multe decât oricine altcineva de pe parchet. În cele din urmă, sportivul născut la Sarajevo a avut o singură încercare irosită din interiorul arcului de cerc (4/5), iar de la linia de fault s-a ales cu procentaj perfect. În plus, el a fost jucătorul care a înscris primul coș pentru Timișoara în această competiție.

Debutul într-un meci oficial la SCM Timișoara a fost extrem de reușit și pentru pivotul Igor Kesar, al doilea marcator al echipei, cu 20 de puncte (8/11 din acțiune). Jucătorul adus în această vară din campionatul Macedoniei de Nord a avut perioade solide în cel de-al doilea sfert, respectiv în ultimul parțial cu serii de puncte consecutive.

Tot de un debut foarte reușit a avut parte Ilija Djokovic, fundașul terminând cu double-double (12 puncte, 10 pase decisive). Singurele sale ratări au fost de la distanță (1/3), el fiind al doilea din tabăra Timișoarei la index-ul eficienței și primul la +/-. În double figures a încheiat și Eric McClellan (11 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri), asta după un început mai greoi, cu 3 turnovers pe parcursul sfertului inaugural.

Ceilalți jucători aduși pentru sezonul 2022/2023 la Timișoara au marcat împreună 10 puncte.

Formația de pe Bega o să dispute cel de-al doilea meci în Alpe Adria Cup vineri, 23 septembrie, cu KK Rogaska. Meciul o să înceapă la ora 20.00 și va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al Federației de Baschet din Croația.

*foto: Facebook Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!