Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nikola Jokic, reacție de bucurie după un coș al unui fost jucător în LNBM. Video

Nikola Jokic, reacție de bucurie după un coș al unui fost jucător în LNBM. Video

În ultimele două sezoane, Nikola Jokic a izbutit să își adjudece de două ori premiul de MVP al ligii nord-americane de baschet și, datorită prestațiilor din acest sezon, are șansa de a deveni back-to-back-to-back MVP.

Chiar dacă evoluează peste Ocean, Jokic nu și-a uitat țara natală, se întoarce în fiecare an să petreacă timp în Serbia și îi place să se ocupe de ferma lui. De asemenea, superstarul din NBA urmărește cu mare atenție baschetul sârbesc și, în special, liga secundă, acolo unde se află KK Joker, echipa din Sombor, orașul lui natal.

Înființată în 2002, gruparea din Sombor a fost redenumită în 2017 ca KK Joker, după porecla lui Jokic. La această formație evoluează doi foști jucători din Liga Națională: Zoran Krstanovic, cu sezoane la U-Mobitelco Cluj-Napoca, CS Gaz Metan Mediaș și CSU Craiova, și Dalibor Djapa, care a jucat pentru U-Mobitelco, Energia Rovinari, BCM U Pitești, BC Timișora și BC Târgu Mureș.

Sâmbătă, 25 februarie, KK Joker s-a duelat cu Borac ZM și a reușit să se impună cu scorul de 99 la 86 într-un meci din liga secundă a Serbiei. Dalibor Djapa a evoluat doar 18 minute însă a adunat 20 de puncte și 6 recuperări, spre bucuria lui Nikola Jokic.

Liderul lui Denver Nuggets a fost filmat de echipa media uitându-se la meciul lui KK Joker și bucurându-se după o reușită a lui Djapa. De altfel, Jokic i-a strigat numele pivotului ce a petrecut peste patru sezoane în România, stârnind râsete din partea lui Mike Malone, antrenorul lui Nuggets.

Zoki a jucat 17 minute și a strâns 7 puncte și 2 recuperări. De partea cealaltă s-au aflat Igor Mijajlovic (13 puncte) și Nikola Siladji (24 de puncte, 11 recuperări), alți doi baschetbaliști care au jucat în țara noastră.

În acest moment, cu un bilanț de 7-2, KK Joker se află pe locul al doilea în divizia secundă a Serbiei.

*foto: aba-liga.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!