Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nikola Markovic își va continua cariera în Taiwan

Nikola Markovic își va continua cariera în Taiwan

CSM CSU Oradea a anunțat marți, 5 martie, despărțirea de Nikola Markovic, unul dintre cei mai vechi jucători din lot. Sârbul va face pasul spre Taiwan, unde va fi coleg cu doi foști baschetbaliști ai bihorenilor.

Ajuns la Oradea în sezonul 2018/2019, Markovic a contribuit la titlul cucerit în 2019, iar peste câteva luni și-a trecut în cont SuperCupa României alături de „Leii Roșii”. În perioada petrecută în echipamentul bihorenilor, sârbul în vârstă de 34 de ani a cucerit și bronzul în FIBA Europe Cup, iar în plus a disputat câteva finale de campionat și de cupă.

Markovic a bifat 219 apariții oficiale pentru CSM Oradea, peste 140 dintre acestea fiind în Liga Națională. În stagiunea în curs a contribuit cu 4.0 puncte, 2.3 recuperări și 0.6 assist-uri în doar șapte apariții în campionat, după ce a stat mai multă vreme departe de parchet din cauza unei accidentări. Ultima prezență în LNBM a avut-o în Top 10, pe terenul Rapidului, când a jucat timp de opt minute.

Din câte se pare, el își va continua cariera în Taiwan, la echipa New Taipei CTCB DEA, unde se regăsesc Dragan Zekovic și Kristijan Krajina, foști jucători ai celor de la CSM Oradea.

În ceea ce-i privește pe „Leii Roșii”, aceștia au evoluat aseară pe terenul lui Dinamo și s-au impus cu 84 la 81. Oradea a ajuns astfel la 10-2 în clasamentul fazei secunde, iar în ultima rundă din turul Top 10 o să primească vizita lui U-BT Cluj-Napoca (8 martie, ora 18.00).

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Breaking news
    Karel
    Guzman s-a transferat la o echipă adversă din Taiwan:) și așteaptă să joace împotriva lui avand pe banca un băț de bambus.

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Cred ca
    pentru o parte insemnata dintre suporterii oradeni este o veste foarte buna.

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Coco loco
    Arma secretă a lui H'Akeem the Dream, l-am numit aici pe Markovic, a fost ținta planului clujenilor: Karel Gott l-a scos din ritm folosind o rangă și de atunci Nicola n-a mai fost același jucător cu care Papa Coach cîștiga Campionatul. Schema secretă de revenire nu mai poate fi folosită, fiindcă se baza pe Markovic, pe remontada jocului lui de altădată... Acuma Papa CoAch a scăpat de povara rezultatelor: nimeni nu mai așteaptă nimic anul ăsta, sîntem iară "sitting ducks". Echipa nu-i greu de făcut, nu are de lăsat un străin afară, vine Abdul Kareem și se reface careul de ași cu popă-n coadă! Să vină Coco nuts să le facem praf!

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Mda
    A fost o mare eroare prelungirea contractului pentru actualul sezon.Din pacate corectia (plecarea)a venit prea tarziu pentru noi!

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    sezon
    Din pacate se pare ca acesta e un sezon in care ne vom bucura daca ajungem in semifinale. Nici nu vreau sa ma gindesc cu ce scor se va termina meciul cu U

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!