Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nikola Markovic: „Trebuie să jucăm la un nivel ridicat dacă vrem să câștigăm”

Nikola Markovic: „Trebuie să jucăm la un nivel ridicat dacă vrem să câștigăm”

CSM CSU Oradea joacă în această seară, 18 februarie, ultimul meci din faza a doua a FIBA Europe Cup, pe teren propriu în fața portughezilor de la Sporting Lisabona. Miza partidei care începe la ora 19.00 este clasarea pe primul loc în Grupa K.

Nikola Markovic a oferit un interviu în exclusivitate pentru baschet.ro înaintea duelului cu Sporting și pentru început l-am întrebat pe sârb la ce fel de meci se așteaptă cu alb-verzii:

„Ne așteptăm la un meci dificil, cu intensitate mare. Sporting este o echipă foarte bună, cu mult talent la nivelul lotului. Trebuie să jucăm la un nivel ridicat dacă vrem să câștigăm.”

Apărarea bihoreană a arătat mai multe momente solide în faza a doua din Europe Cup, iar acest aspect o să conteze și în fața lui Sporting:

„În mod sigur defensiva o să fie cheia meciului, ca de obicei. De asemenea, tranziția noastră defensivă poate face diferența. Trebuie să fim atenți la situațiile unu la unu în apărare și la box out. Ritmul bun din defensivă o să ajute ofensiva să fie la un nivel bun.”

Sârbul a ieșit în evidență în duelul tur cu Sporting, când a înscris 24 de puncte, iar ulterior și în disputa din Polonia cu Trefl Sopot, când a avut 20 de puncte. Baschetbalistul a spus cum a încercat să abordeze acele partide:

„M-am simțit bine în acele jocuri și am fost în ritm încă de la început. Am încercat să construiesc pe ce-mi oferea defensiva, fără să forțez nimic și mi-a ieșit. În cele din urmă însă doar victoria este cea care contează, nu prestația mea individuală.”

„Suntem pe drumul cel bun să repetăm performanța de anul trecut din FIBA Europe Cup”

Oradea o să joace meciul cu numărul 75 în cupele europene, motiv pentru care l-am rugat pe Nikola să ne spună ce înseamnă pentru el această bornă și dacă are un moment aparte în competițiile continentale de când joacă în tabăra „leilor roșii”:

„E o bornă importantă pentru echipă și pentru tot colectivul de la Oradea. Mă bucur că am putut contribui și sunt încă parte din această poveste. Au fost foarte multe meciuri bune în acești ani, pe toate le privesc ca și cum ar fi vorba despre copiii mei (râde). Nu pot alege unul favorit. Dar da, cu siguranță cucerirea medaliei de bronz anul trecut în FIBA Europe Cup reprezintă un moment important în istoria clubului.”

Sârbul consideră că Oradea poate repeta performanța de anul trecut din FIBA Europe Cup, când bihorenii au cucerit medaliile de bronz:

„Cu siguranță suntem pe drumul cel bun să repetăm performanța. Nu va fi ușor, dar ne dorim să ajungem cât mai departe putem și să-i facem mândri pe oamenii care susțin această echipă.”

La final, l-am întrebat pe Markovic dacă are preferințe în privința adversarului din sferturi, unde Oradea știe că o să joace cu Avtodor Saratov dacă pierde în fața lui Sporting, sau cu Bahcesehir Koleji în cazul în care se impun în meciul din această seară cu lusitanii:

„E greu de spus. Ambele formații joacă baschet de calitate în acest sezon și sunt probabil între favoritele să câștige trofeul la final. Cel mai mult îmi doresc ca în momentul în care o să jucăm în sferturi, fie că va fi cu Avtodor sau cu Bahcesehir, echipa mea să fie într-o stare potrivită și să putem da tot ce avem mai bun.”

Meciul din Arena Antonio Alexe o să fie transmis pe Digisport 3 și YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball/europecup

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!