Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nikola Pesakovic rămâne la SCM Timișoara și în sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.07.2019

Nikola Pesakovic rămâne la SCM Timișoara și în sezonul 2019-2020

SCM Timișoara a confirmat continuarea colaborării cu Nikola Pesakovic și pentru sezonul următor. Fundașul sârb a fost căpitanul bănățenilor în finalul sezonului precedent, primul alături de gruparea de pe Bega. Milos Komatina și Sherwood Brown sunt și ei în negocieri avansate cu formația timișoreană. Antrenorul Dragan Petricevic a vorbit și despre plecarea lui Dragoș Diculescu.

Nikola Pesakovic a oferit o scurtă declarație pentru site-ul oficial al echipei de pe Bega.

„Sunt foarte fericit să continui la Timișoara și sper să avem rezultate bune sezonul viitor, mai bune decât rezultatele din cel încheiat. Ca întotdeauna, sunt pregătit să ofer totul pentru suporterii noștri și pentru club, ca să ne atingem obiectivele. HAI LEII!”

Fundașul de 28 de ani s-a alăturat formației timișorene în vara trecută. A beneficiat de mai multe minute după schimbarea de antrenor, iar după despărțirea de Octavian Popa Calotă a devenit căpitanul echipei. Pesakovic a jucat 34 de partide pentru SCM Timișoara în Liga Națională de Baschet Masculin. A avut medii de 10,3 puncte, 2 recuperări, 3,4 pase decisive, 1,9 turnovers și 9,3 eficiență în 22:52 minute.

În Cupa României a bifat 4 meciuri, cu medii de 4,5 puncte, 1,8 recuperări, 2,3 assist-uri, 2,8 mingi pierdute și 1 intercepție în 18:22 minute, cu 2,5 eficiență. Înainte să se alăture timișorenilor a evoluat pentru Borac Cacak, iar în carieră a mai trecut pe la Partizan NIS (o accidentare l-a împiedicat să rămână la formația din Belgrad), Vojvodina II, Nea Kifisia (Grecia) și Igokea Aleksandrovac (Bosnia-Herțegovina).

Noul antrenor al alb-violeților, Dragan Petricevic, a vorbit despre trei jucători cu care s-au purtat discuții ușoare pentru a rămâne la club. Pe lângă Pesakovic era vorba de Milos Komatina și Sherwood Brown. Până acum bănățenii au confirmat oficial continuarea colaborării cu primul.

„Din ce știu eu da, rămân și Komatina și Pesakovic. Conducerea clubului a discutat condiții. Am înțeles că a fost o discuție destul de ușoară între club și acești jucători. Asta spune multe, în primul rând că au fost mulțumiți la Timișoara cu ce au primit, clubul a fost mulțumit cu ce a primit din partea lor. Cu siguranță s-a găsit o înțelegere destul de repede. Și nu numai ei doi, mai este un jucător, este vorba de Sherwood Brown”, declara Petricevic la finalul săptămânii trecute la emisiunea „În prelungiri” de la TVR Timișoara, la care a spus din nou că și tinerii localnici vor primi șanse.

Despre cei trei jucători clubul anunța că vrea să îi păstreze și la conferința de presă în care își prezenta noul antrenor. Atunci președintele secției de baschet, Ilie Trițoiu, îi trecea pe lista celor doriți în continuare și pe Dragoș Diculescu și Cătălin Baciu, care au semnat cu SCM U Craiova și CSM CSU Oradea. Petricevic a vorbit și despre aceste plecări.

„Și în numele clubului, și în numele meu personal, mult noroc și succes acolo unde se vor duce și asta este. Este foarte, foarte greu să creionezi o listă și să zici că așa va fi. E foarte greu să păstrezi o listă atâta timp cât cineva oferă mult mai mult. N-am căzut în capcana acestor prețuri. N-am intrat într-o licitație ci pur și simplu am considerat că trebuie să fim foarte raționali. Să nu licităm acum niște sume care n-am putut să ne permitem să le dăm jucătorilor sau care consideram că nu sunt juste. Trebuie să fim responsabili cu banii publici. Cred că prin campania de achiziții din această vară și din trecut am arătat aceste lucruri”, a mai spus Petricevic în cadrul emisiunii.

Dragoș Diculescu era văzut ca o prioritate pentru sezonul următor de conducerea clubului, dar tehnicianul crede că în acest moment pierderea e mai mare pentru tânărul jucător român decât pentru gruparea timișoreană.

„Consider că în acest moment Diculescu a pierdut mai mult cu faptul că a plecat de la Timișoara decât că a pierdut Timișoara că a plecat Diculescu. Să ne înțelegem bine, mă bucur că acest copil își dorește să meargă undeva la o echipă care să joace în cupele europene și care are la 20 de ani ambiția să încerce să joace la acest nivel. Este foarte bine, bravo lui. Dar totuși este un jucător care a venit la Timișoara, a explodat și datorită calităților sale și a volumului foarte mare de muncă la care este dispus. Nu sunt foarte mulți jucători tineri în țară cum este acest copil din acest punct de vedere.

Dar la fel de bine a fost pus în valoare foarte mult și de niște coechipieri excepționali. A avut un colectiv de sportivi, majoritatea din Serbia unde oamenii înțeleg ce înseamnă să fii jucător tânăr, de la care a primit o mulțime de mingi și încurajări. Cu siguranță a primit sprijin și din partea clubului. A explodat și a optat pentru un loc unde consideră că este mai bine. Doar timpul va arăta... Aici nu a pierdut nimeni, dar eu consider că în acest moment Timișoara în continuare era mai utilă lui Dragoș Diculescu”, a adăugat Petricevic.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!