Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Periplul lui Nikola Siladji până să ajungă acasă

Periplul lui Nikola Siladji până să ajungă acasă

Pandemia de coronavirus i-a forțat pe jucătorii străini din LNBM să părăsească România și să meargă acasă. Același lucru s-a întâmplat și cu Nikola Siladji, jucătorul lui CSM Mediaș, care a ales să revină în Serbia în cursul dimineții de 20 martie. Totuși drumul către casă a devenit un adevărat periplu pentru extrema de forță.

După ce a trecut granița în Serbia, Nikola Siladji a fost înștiințat că trebuie să intre în carantină pentru 28 de zile, deși inițial era vorba de 28 de zile de auto izolare. De la punctul de frontieră, baschetbalistul sârb în vârstă de 27 de ani a fost preluat de o mașină a jandarmeriei sârbe și a fost plasat direct într-un centru de carantină în apropierea satului Morovic. Baschetbalistul a petrecut două nopți în acel centru, pe care nu le va uita foarte curând.

„Când am trecut granița, ne-au spus că ori intrăm în carantină, ori ne întoarcem în România. Am fost șase persoane în total, printre care o jucătoare de volei și baschetbalista de la Satu Mare, Maja Milijkovic. Am fost confuz, nu am știu ce să fac, dar m-am decis până la urmă să merg în Serbia în carantină. Jandarmeria ne-a preluat și ne-a plasat în carantină. Aveam acolo corturi, apă și ceva mâncare pe care ne-a oferit-o armata. După 7-8 ore s-au strâns în jur de 100 de persoane acolo iar un reprezentant al armatei ne-a spus că ne vor lăsa acasă a două zi, după ce ne testează. După toată această agonie am fost foarte obosit, după ce nu am dormit două nopți și nu am mâncat aproape nimic. Am dormit în acea noapte în cort fără căldură, o noapte pe care nu o voi uita niciodată. Ne-au spus că putem dormi într-un motel aproape de centru de carantină dar nu am vrut să merg acolo din moment ce erau deja peste  100 de persoane și nu am vrut să risc să iau coronavirus. Ne-au testat și ne-au lăsat acasă în jurul orei 2 noptea (n.r. sâmbătă spre duminică). Acum sunt în auto izolare  pentru 28 de zile în apartamentul meu. Va fi o perioadă lungă. Am avut 2-3 trei zile extrem de grele și acum trebuie să-mi revin după tot ce s-a întâmplat” a povestit Nikola Siladji pentru baschet.ro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Siladji (@nsiladji27) on

Nikola Siladji a ajuns acasă, în cursul serii de 21 martie, unde va trebui să stea în auto izolare pentru următoarele 28 de zile. El a avut un mesaj, după ce a ajuns cu bine acasă, transmis prin intermediul paginii oficiale de facebook a celor de la CSM Mediaș:

„Vreau să spun că am avut câteva zile grele, dar acum sunt bine. Vreau să le mulțumesc suporterilor din Mediaș pentru sprijinul și dragostea arătată în aceste 7 luni. A fost plăcut să joc din nou la Mediaș după 5 ani și m-am simțit foarte bine. Le urez tuturor, colegilor și antrenorilor să fie sănătoși și ne vom vedea din nou când totul va reveni la normal.”

foto: CSM Mediaș/ Silviu Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!