Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nikolov și Wright, oamenii decisivi în derby-ul Ardealului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.10.2012

Hristo Nikolov și Derek Wright Jr au fost principalii artizani ai victoriei lui U Mobitelco Cluj-Napoca în derby-ul Ardealului, disputat la Sala Transilvania din Sibiu, împotriva lui CSU din localitate. Meciul s-a încheiat cu scorul de 75-63.

În afara problemelor serioase din jocul ofensiv al galben-albaștrilor, pentru care au plătit destul de scump în debutul acestui sezon, sibienii au avut mari dificultăți în fața celor doi jucători amintiți. Aceștia au stiluri complet diferite de joc.

Bulgarul venit de la Szolnok a fost extrem de calm și de speculativ pe toată durata meciului. De asemenea, a fost principalul responsaabil cu finalizarea într-o echipă care altfel nu a strălucit nici ea în momentele în care a avut mingea. Totuși, jocul lui Nikolov a mascat oarecum aceste probleme. Astfel, fostul stelist a avut 6/10 la aruncările de două puncte, 3/8 la trei puncte și 4/4 la linia de pedeapsă pentru un total de 25 puncte. A adăugat 5 recuperări și 4 pase decisive cu o intercepție și un capac. De asemenea, optarul Clujului a pierdut trei posesii și a avut un coeficient de 24 la eficiență.

În schimb, Derek Wright Jr are o calitate deosebită. În raport cu adversarul direct a avut un plus de viteză și în această seară a fost mult mai inspirat pe ambele faze ale jocului față de fundașii Sibiului. Dar, mai important este faptul că a fost ca un ghimpe în coasta adversarului. Deși măsoară doar 1.75 metri, Wright a arătat că și un jucător fără talie poate fi util din punct de vedere defensiv. Inclusiv în apărarea om la om. Astfel, a cules 7 recuperări și a izbutit 3 intercepții!
La celălalt capăt al terenului Derek a fost la fel de activ. El a ordonat atacul Clujului și a impus ritmul, lucru vizibil și pe statistică: 11 pase decisive. A profitat de lipsa de inspirație a adversarului și a totalizat 9 puncte însă a avut mari probleme la finalizare: 2/12 la aruncări. Însă a fost precis la linia de pedeapsă, având 5/5. El a pierdut o singură posesie pentru un indice de 19 la eficiență.

Așadar, dacă Nikolov este o confirmare a faptului că rămâne un jucător de calitate, poate mai bun decât cel pe care l-am cunoscut la Steaua după o aventură extraordinară în EuroChallenge, în cazul lui Wright putem spune că este un prim câștig important pentru noua echipă a Clujului.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    galerii
    felicitari celor 2 galerii. nu ne mai injuram intre noi, e o placere deplasarea la Sibiu.

    cu 11 ani în urmă (14.10.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca eminemsc''U'' :

    super
    tare mi-a fost frica de acest meci, insa Nikolov este un super jucator... a avut niste faze extraordinare, probabil in primii 3 din tara la ora actuala... cat despre galerii... jos palaria, si sa speram ca odata si odata va fi si o finala cluj -sibiu

    cu 11 ani în urmă (14.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!