Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Niksa Bavcevic: „Avem un grup de jucători inteligenți și este o plăcere să lucrez cu ei”

Paul Olar

Paul Olar
15.11.2014

Steaua CSM EximBank pare să nu aibă adversar în Liga Națională. Gruparea din capitală a repurtat al șaselea succes la rând sâmbătă, 15 noiembrie. Bucureștenii au trecut de U BT Cluj-Napoca cu scorul de 64-57, într-o confruntare decisă de recuperări, precum a afirmat și Niksa Bavcevic.

Tehnicianul a subliniat evoluția trupei sale în “căciulă”, mărturisind, totodată, faptul că Sala Polivalentă l-a impresionat profund.

Domnule Bavcevic, Steaua zburdă în campionat...

Lucrăm mult și cred că muncim în direcția cea bună. Avem un grup cu jucători inteligenți, experimentați și este o plăcere să lucrez cu ei. Ne analizăm oponentul, iar pentru noi, partida de astăzi a fost foarte importantă. Am făcut o treabă bună defensiv, le-am oprit jucătorii cheie și se vede pe statistică.

Ce a făcut diferența?

Am avut 45 de recuperări, așa că am meritat victoria. A fost un privilegiu să vin aici, la Sala Polivalentă, una pe care nu o putem compara cu celalalte din România. Este de departe cea mai frumoasă, dar mă așteptam să văd mai mulți oameni ce să susțină. Știu că U traversează o perioadă dificilă, deci acum este momentul potrivit ca fanii să fie aproape de jucători. Sunt mulțumit de victorie, vreau să îmi felicit jucătorii.

Ați fost îngrijorat când ați auzit că Marcel Țenter a preluat pe U BT?

În țara noastră, avem o expresie care ar suna cam așa: Mătura nouă face o curățenie mai bună. Logic, Marcel nu a putut realiza multe lucruri, dar el, probabil, i-a sprijnit pe jucători din punct de vedere psihic. Le-am explicat acest lucru băieților mei, ei au înțeles, nu s-au panicat, abordând confruntarea foarte bine.

Cât de benefic este să dispuneți în spațiul de trei secunde baschetbaliști precum Titus Nicoară sau Travis Watson?

Foarte, iar noi nu ne bazăm doar pe ei. Recuperarea nu reprezintă munca a doar doi jucători. Astăzi s-a văzut că mulți baschetbaliști au făcut box-out, deci totul se rezumă la munca de echipă. Bineînțeles, jucătorii precum cei amintiți sunt utili, au calități și contribuie mult. Recunosc, nu este ușor să prestezi la înălțime de fiecare dată, dar ei trag tare.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!