Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Niksa Bavcevic, după ce s-a vindecat de covid-19: „Am petrecut 36 de ore în spital”

Niksa Bavcevic, după ce s-a vindecat de covid-19: „Am petrecut 36 de ore în spital”

Pandemia de coronavirus nu a ratat nici lumea baschetului și a ajuns chiar și la persoane care au avut legătură cu sportul cu mingea la coș. Astfel, fostul antrenor al celor de la Steaua București și Universitatea Cluj, Niksa Bavcevic, a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-COV2.

Din fericire, Bavcevic s-a vindecat de pe urma bolii, dar nu înainte să fie internat la spital timp de mai bine de 36 de ore. Antrenorul croat și-a spus povestea pentru Slobodna Dalmacija, unde a povestit că și soția lui a fost depistată pozitiv cu covid-19:

„Am pierdut zece kilograme în 12 zile. Am fost internat la terapie intensivă, acolo unde am fost conectat la tubul de oxigen și am făcut tratament intravenos care m-a ajutat foarte mult să îmi revin. Am fost foarte speriat. Știam încă dinainte să mă testeze că am coronavirus, întrucât am fost în contact cu o persoană infectată”.

Tehnicianul a explicat că simptomele au durat mai bine de două săptămâni:

„Mi-au spus când m-au internat că am o formă mai ușoară a bolii. Cu toate acestea, am simțit simptomele timp de 15-16 zile. La început am avut gâtul uscat, apoi dureri la spate. Efectiv nu mai puteam să stau sau mă mă întind în pat. Am petrecut 36 de ore în spital, dar din cauza faptului că nu mai aveau paturi în spital, m-au lăsat să merg acasă. Această boală este incredibil de impredictibilă, de periculoasă. Toată lumea are simptome diferite. Eu nu am avut deloc temperatură, dar când am ajuns la spital mi s-a confirmat că virusul mi-a afectat pleura plămânului. Soția mea a avut simptome mai ușoare, cum ar fi faptul că își pierduse simțul gustului și nu mai putea face diferența dintre gem și carnea de miel. Și fiul nostru a fost infectat, dar nu a prezentat niciun simptom”, a mai spus reputatul tehnician croat, potrivit bhbasket.ba.

Pandemia de covid-19 l-a prins pe Bavcevic în Elveția, acolo unde antrenează Vevey Riviera Basket. De asemenea, tehnicianul croat este și selecționerul naționalei Armeniei.

În România, Bavcevic a fost antrenor al Stelei, în două mandate (2010/2011, 2013-2015) și al lui CS Universitatea Cluj-Napoca (2012-2013), timp în care a jucat și două finale ale Cupei României, ambele pierdute, în 2011 și 2013.

*foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!