Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Niksa Bavcevic: „Echipa noastră a fost superioară în mai multe aspecte ale jocului”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.11.2014

Steaua CSM EximBank este pe val în Liga Națională de Baschet după ce a ajuns la cea de-a patra victorie din patru meciuri jucate. Elevii lui Niksa Bavcevic au trecut în ultima rundă de CSM-U Oradea cu 94-93, într-un meci care a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a-și desemna învingătoarea. 

Foarte bucuros la finalul întâlnirii, tehnicianul croat a pus pe tapet aspectele care au adus victoria echipei sale, ținând să felicite în același timp și adversarii pentru că au făcut un joc bun, în ciuda numeroaselor probleme de lot. 

„Am meritat pe deplin victoria în această partidă după părerea mea. Consider că meciul trebuia să se termine încă din timpul regulamentar. Echipa noastră a fost superioară în mai multe aspecte ale jocului: aruncări de două puncte, aruncări de trei puncte, recuperări, unde am avut cu 15 mai multe decât adversarul, dar în pofida acestui lucru am ajuns să jucăm prelungiri. Vreau să-mi felicit jucătorii, deoarece au arătat un caracter deosebit. Am avut și o problemă la final deoarece s-a accidentat Barac. Victoria, aici, este un bonus pentru noi. Sunt convins că toată lumea va avea probleme la Oradea. Sunt mulțumit și fericit pentru rezultatul obținut.

CSM Oradea ne-a pus astăzi în dificultate. Le-a lipsit cel puțin un om din rotație, pe care dacă l-ar fi avut se afla într-o situație favorabilă să câștige acest meci. Apreciez enorm modul în care Cristi Achim lucrează. După părerea mea el se află într-o situație foarte dificilă acum, fiind nevoit să folosească niște jucători pe care în general nu îi folosește, totul din cauza accidentărilor cu care echipa lui se confruntă. Chiar și așa a găsit soluții să ne pună în dificultate. Pe de altă parte, noi am impus un ritm foarte bun și în cele din urmă acest lucru s-a văzut, chiar dacă mai târziu decât mi-aș fi dorit.

Doresc echipei din Oradea să iasă din criza pe care o parcurge. Pentru mine a fost o plăcere deosebită să mă aflu aici, așa cum m-am simțit de fiecare dată când am avut meci la Oradea. Felicit publicul de aici pentru atmosfera creată. Este un privilegiu să mă aflu aici, deoarece remarc că fiecare seară în această sală este specială”, a explicat Bavcevic, citat fiind de csmoradea.ro.

În altă ordine de idei, antrenorul roș-albaștrilor a vorbit în cadrul conferinței de presă de după meci și despre parcursul excelent al elevilor săi în acest debut de sezon competițional.

„Sunt mulțumit de parcursul echipei până acum. Victoriile sunt importante, dar dincolo de acest aspect vreau să evidențiez faptul că exceptând U Cluj, suntem echipa cu cei mai puțini străini. Pe de o parte am optat pentru acest lucru, însă nu e mai puțin adevărat faptul că avem niște limite în ceea ce privește bugetul. Nu excludem varianta aducerii unui jucător străin dacă vom avea această posibilitate. Consider că am format un grup foarte bun. Avem o chimie excelentă în echipă. În ceea ce mă privește, ca antrenor, este o plăcere să lucrez cu acești oameni. Din punct de vedere tactic am niște jucători perfecți. De exemplu, după fiecare timp de odihnă cerut reușim să răspundem foarte bine din punct de vedere ofensiv”, a concluzionat Niksa Bavcevic. 

*Foto: Răzvan Păsărică

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mi :

    revansa in retur
    am pierdut, nu-i nimic.
    sunt convins ca vor urma meciuri din ce in ce mai bune iar in retur vom recupa infrangerile astea.
    am incredere deplina in Cristi Achim.
    nu mi-as dori replici acide din partea unora din cei care posteaza aici deoarece stiu ca un om este acelasi dupa 4 infrangeri ca si dupa 4 victorii
    bafta Oradea in continuare

    cu 9 ani în urmă (01.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!