Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Noi recorduri stagionale la recuperări în primele meciuri din post-sezon

Noi recorduri stagionale la recuperări în primele meciuri din post-sezon

Post-sezonul Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2023/2024 vine cu noi recorduri la capitolul recuperări. S-au înregistrat două performanțe notabile, la recuperări totale, dar și la recuperări ofensive.

Primul record a fost stabilit de Veljko Brkic. Jucătorul lui CSM Petrolul Ploiești a strâns 22 de recuperări în primul meci din playout, jucat la Arad, contra lui CSM Timișoara. Sârbul a prins în acest meci 15 minigi la propriul panou și alte 7 la panoul advers. Brkic a doborât astfel recordul unui coleg. Bogdan Popa este singurul care mai acumulat 20 de recuperări în acest sezon, ce-i drept, într-un meci cu Laguna.

Al doilea record a fost setat de Rareș Uță, la recuperări ofensive. 12 astfel de mingi a prins pivotul român în primul meci al seriei din sferturile de finală ale LNBM, dintre CSO Voluntari și BC CSU Sibiu. în acel joc, Uță a avut și 5 recuperări defensive, stabilind un season high personal la totalul recuperărilor dintr-un meci. În ultimii 12 ani, doar doi baschetbaliști au mai reușit 12 recuperări ofensive, Alin Borșa și Stevan Milosevic.

De menționat este și performanța lui Peter Olisemeka, care a strâns 19 recuperări în meciul disputat astăzi, 17 aprilie, între CSM Focșani și CS Vâlcea. Pivotul oltenilor și-a egalat recordul stagional, care acum este al treilea cel mai ridicat din ligă.

Rămâne de văzut dacă vor apărea noi recorduri în post-sezon la capiotulul recuperări. Cert este faptul că acum pivoții sunt mult mai atenți la acest aspect.

foto: BC CSU Sibiu/Răzvan Spechea

1 comentariu la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    #betBRKIC
    Acum 2 zile, a tras echipa după el, azi a tras pentru el( biletul norocos)🍀.
    Suntem cei mai prosti din campionat!
    Retrogradăm!

    cu 1 săptămână în urmă (17.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!