Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Noile achiziții au caracterizat meciul BC Timișoara - CSM București

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.10.2012

BC Timișoara a depășit pe CSM București, scor 86-68, într-un meci contând pentru etapa a 2-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Partida a avut loc la Sala Constantin Jude din Timișoara, fiind primul joc în propriul fief al vicecampioanei în noul sezon competițional.

Formația pregătită de către Predrag Badnjarevic s-au evidențiat noile achiziții. Atât din punct de vedere statistic cât și al calităților respectiv a utilității fiecăruia dintre cei trei jucători care se încadrează în această categorie.

Ivan Jelenic a avut o prestație excepțională la capitolul aruncări. Muntenegreanul nu a urosit nicio aruncare pe parcursul întregului meci. El a avut 3/3 la aruncările de două puncte, respectiv 5.5 la cele din afara semicercului. Astfel, Jelenic a terminat cu 21 puncte.

Delvon Johnson a fost o prezență impunătoare sub ambele panouri. Din punct de vedere defensiv a avut capacitatea de a îngreuna misiunea oamenilor mari de la CSM București. El a avut trei capace și 5 recuperări precum și mai multe intervenții care au împiedicat adversarul să arunce la coș sau să o facă dintr-o situație favorabilă. Din punct de vedere ofensiv s-a remarcat prin câteva finalizări acrobatice, respectiv cu 6/8 la aruncările din acțiune și 4/4 la linia de pedeapsă pentru un total de 16 puncte.

În fine, Marko Derasimovic, cel mai bun jucător al Leilor din Banat în prima etapă, la Târgu-Mureș, a avut o seară ceva mai discretă, dar la fel de utilă pentru echipa sa. El a avut 4/7 la aruncările din interior, 2/3 de afara, respectiv 2/4 la linia de pedeapsă pentru un total de 16 puncte. De asemenea, Derasimovic a avut 3 pase decisive.

Practic, cele trei noi achiziții au fost principalii marcatori ai lui BC Timișoara. Au avut 53 de puncte, adică peste 60% din totalul echipei. Însă, un alt aspect, cel puțin la fel de important, se leagă de faptul că fiecare dintre ei a fost pus în valoare foarte bine de către Zlatko Jovanovic. Așadar, există o legătură bună între noile achiziții și omul de creație al alb-violeților. Un lucru extrem de important.

De cealaltă parte debutanții s-au aflat la polul opus. Jevohn Shepherd a avut 3/8 din acțiune și 7/8 la linia de pedeapsă pentru un total de 13 puncte și 3 recuperări. Canadianul a fost cel mai productiv dintre noii jucători străini ai lui Hristu Șapera în acest meci. Szabolcs Santa a terminat cu 8 puncte și 4 recuperări.

Miljan Pupovic a terminat cu 5 puncte și 5 recuperări, cu trei posesii pierdute în 21 minute de joc. Damjan Kandic a terminat cu 3 puncte și 5 recuperări, în 17 minute la primul joc după o perioadă destul de lungă de inactivitate, iar Steve Sir a avut 4 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive în 23 minute de joc.

În total, ultimii trei enumerați au avut 4/24 la aruncările din acțiune!

Au înclinat balanța noile achiziții? Posibil. Cert este că au avut o influență extrem de importantă asupra modului în care s-a desfășurat acest meci.

1 comentariu la aceasta stire:
  • petru matiu :

    O seara perfecta
    A doua etapa,un nou succes pentru BC Timisoara.Echipa pare mai puternica decit in sezonul trecut insa inceputul de meci a fost marcat de echilibru.Apoi a intrat,deplin,in joc Ivan Jelenic iar diferenta creata de el s-a mentinut pina la final.Asteptam cu interes cele doua etape de liga din saptamina urmatoare .Vor urma alte doua victorii pentru timisoreni ?

    cu 11 ani în urmă (13.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!