Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

O decizie greșită în apărare și două imprecizii ale lui Barac conduc la eșecul Piteștiului în prima etapă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.10.2013

Pankracije Barac, unul dintre cei mai buni jucători din Liga Națională în sezonul competițional 2012/13, a avut un final de partidă dezastruos în prima etapă a noii ediții de campionat. Croatul a avut trei faze de joc în ultimele două minute ale meciului care au contabilizat un minus de 5 puncte pentru echipa argeșeană.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Barac a avut o primă repriză foarte bună și a ghidat echipa pregătită de către Hristu Șapera pe tot parcursul meciului disputat în compania acelui BC Timișoara care este actualmente antrenat de omul care l-a adus în România, Tudor Costescu.

Lucrurile s-au complicat pentru croat în final, atunci când și-a lăsat omul încredințat să-l apere, în speță Dragoș Andrei, liber în afara semicercului. Sportivul vâlcean, cunoscut ca fiind un jucător cu mână, a transformat aruncarea și a strâns scorul la 82-78. 

La faza imediat următoare, Barac și-a asumat sarcina aruncării, una necesară în condițiile în care se scurseseră peste 20 de secunde din timpul de atac. Dacă decizia aruncării a fost asumată corect din perspectiva timpului de către croat, însă precizia a lăsat mult de dorit, întrucât mingea nu a atins instalația și a ieșit în afara terenului.

Au urmat câteva erori comise de colegii săi, asta că să se înțeleagă foarte clar că un meci nu se câștigă, dar nici nu se pierde, de unui singur. Timișoara a preluat conducerea prin aruncarea de la semidistanță a lui Vaidotas Volkus, din serviciul lui Zlatko Jovanovic. Balticul marcase un coș de trei puncte cu 30 de secunde mai devreme pentru a aduce și atunci formația oaspete în avantaj.

Hristu Șapera a solicitat un timp de odihnă, iar după repunere mingea a ajuns la Pankracije Barac. Adică la cel mai bun om al Piteștiului. Acest lucru întâmplându-se putem afirma că din punct de vedere tactic, adică din perspectiva responsabilității antrenorului, faza decisivă a fost jucată ca la carte.

Barac a jucat unu la unu, și-a depășit adversarul direct, cum era de așteptat, însă a ratat în mod incredibil finalizarea. Până la urmă este vorba de o ratare. Chiar dacă BCM U Pitești pierde la capătul unui meci pe care l-a controlat aproape în permanență. Se întâmplă oricui. Este uman.

Statistic Barac a stat foarte bine, având următoarea linie: 7/11 la aruncările de două puncte, 1/2 la trei puncte și 5/7 la linia de pedeapsă pentru un total de 22 puncte, fiind cel mai bun marcator al argeșenilor. A adăugat 2 pase decisive, 2 intercepții și o recuperare cu patru posesii pierdute pentru un coeficient de 16 la eficiență. De altfel, făcând abstracție de cifre, Barac chiar a jucat bine în această partidă, exceptând ultimele două minute.

3 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    analiza
    Se da vina pe Barac , cand el a marcat si a alergat o gramada. Vina o are 100% Sapera pentru ca l-a introdus pe teren pe Negut. El e baiat bun dar nu mai are tangente cu baschetul. E greu stie doar sa respecte tactita de antrenor dar nu se uita pe teren (a primit o minge in cap pasa ca se uita dupa pasari). De ce la bagat in teren? Ca i s-a impus de sus? Sincer erau altii mult mai buni care au facut tusa. Si romanii din echipa nu au tupeu. Deci le e frica sa patrunda!

    cu 10 ani în urmă (05.10.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești BasketballFan :

    @tzontzolino
    Nu este vina domnului Sapera.Intreaga echipa a pierdut meciul si poate factorul decisiv a fost precizia la aruncarile libere,fiind marcate cand trebuia,nu se mai ajungea la un asemenea final de meci.Sper ca la urmatoarele meciuri echipa sa arate tot ce poate si sa castige! Hai Pitesti!

    cu 10 ani în urmă (05.10.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    in nici un caz
    in nici un caz nu este vina lui Barac, a fost cel mai bun om al meciului. in primul rand, nu avem rezerve de valoare ! ne bazam doar pe primul 5. Dogaru nu are curaj sa dribleze, Orbeanu a fost nul. Apoi, dupa parerea mea Tutt nu se ridica la nivelul unui conducator de valoare ( parerea mea e ca Gennie este peste el, avea explozie si arunca bine de 3 pct ). Apoi Durkovic este foarte masiv, dar lent, in special pe partea de aparare acolo unde este depasit foarte usor. Ne bazam pe Barac si pe Krapic acum, sper ca si Ulmer sa aiba mai mult tupeu si sa patrunda mai cu curaj , sa aiba initiativa in a lua actiuni pe cont propriu si in a arunca la cos. De asemenea, Baro cat a jucat a facut-o bine, din pacate prea putin bagat in teren. Sapera , dupa parerea mea, si-a aratat limitele si nu a stiut cum sa gestioneze finalul de meci, nu aveam voie sa pierdem acest meci, am jucat bine si am condus tot meciul. Ne-au ucis aruncarile de 3 pct , in rest Timisoara mi s-a parut o echipa mediocra ce putea fi invinsa lejer daca nu avea noroc cu aceste triple. Noi am combinat mult mai bine, din pacate se vad roadele unei campanii proate de achizitii ( la nivel de rezerve) si, in special, unei campanii tarzii de transferuri. De asemenea, o nota proasta pt faptul ca in fiecare an schimbam echipa aproape total, ceea ce face formarea foarte tarzie a unei echipe inchegate!

    cu 10 ani în urmă (06.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!