Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

O finală mult așteptată

O finală mult așteptată

U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Orade demarează astăzi, 9 iunie 2021, lupta din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2020/2021.

Această finală este una așteptată nu doar de suporterii celor două echipe dar și de toți fanii baschetului românesc. Cele două echipe sunt singurele care au cucerit titlul național după dispariția lui CSU Asesoft Ploiești, echipă care a dominat mai bine de un deceniu competiția internă. U BT Cluj-Napoca s-a încununat campioană a României în 2017, în timp ce CSM CSU Oradea a reușit această performanță în trei rânduri, 2016, 2018 și 2019. Oradea este ultima campioana desemnată a României, după ce sezonul 2019/2020 nu a fost încheiat din cauza pandemiei de Covid-19.

Cele două formații sunt conduse în continuare de antrenorii care le-au ghidat spre succes și în campaniile amintite mai sus. Cristian Achim este cel mai longeviv antrenor din LNBM cu aproape 500 de partide pe banca lui CSM CSU Oradea și un bilanț de 324 de victorii și 169 de înfrângeri. Mihai Silvășan se află din 2016 pe banca lui U BT și are la activ 213 meciuri de partide, dintre care 164 de victorii și 49 de înfrângeri. La capitolul confruntări directe, antrenorul clujean are palmares favorabil cu 23 de victorii și 13 înfrângeri în fața lui Cristian Achim.

Între cele două finaliste din actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a născut o rivaliate în ultimele stagiunii, mai ales că mereu s-au aflat în lupta pentru trofee. U BT are 47 de victorii și doar 25 de înfrângeri în fața bihorenilor, dar balanța înclină net în favoarea clujenilor datorită numeroaselor victorii obținute din 2005 și până în 2012.

În sezonul 2020/2021, U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea s-a întâlnit în trei rânduri. Trupa condusă de Cristian Achim s-a impus în două rânduri, o dată în LNBM și o dată în semifinalele Cupei României.

CSM CSU Oradea a fost cea mai în formă echipă din România. Bihorenii au pierdut ultimul meci pe 23 aprilie cu BM Stal Ostrow în FIBA Europe Cup. De atunci au urmat 11 victorii la rând, 10 în campionat și una în lupta pentru locul 3 din FIBA Europe Cup. Dacă ne uităm doar peste parcursul din LNBM, Oradea are 16 victorii consecutive, record în istoria clubului.

U BT Cluj-Napoca, după ce la un moment dat era neînvinsă în sezonul regulat, a avut o periadă mai sinuoasă. Clujenii au pierdut două meciuri în sezonul regulat și alte două în semifinala cu CSO Voluntari, după ce au avut 2-0 și astfel a fost nevoie de meci decisiv pentru stabilirea celei de a doua finaliste.

Finala Ligii Naționale de Baschet Masculin demarează astăzi, 9 iunie, cu începere de la ora 20:00, la BT Arena. Întreaga serie, care se poate întinde pe durata a cinci meciuri se desfășoară conform următorului program:

Meciul 1, miercuri, 9 iunie, ora 20:00 - Look Sport + și Digi Sport 4
Meciul 2, vineri, 11 iunie, ora 20:00 - Look Sport + și Digi Sport 4
Meciul 3, marți, 15 iunie, ora 20:00 - Look Sport+ și Digi Sport
Meciul 4*, joi, 17 iunie, ora 20:00 - Look Sport+ și Digi Sport
Meciul 5*, duminică, 20 iunie, ora 20:00 - Look Sport+ și Digi Sport

foto: Manases Sandor

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Eu zic
    ca U are un match-up mai bun cu Oradea decat a avut cu Voluntariul. Asta neînsemnând că seria va fi mai ușoară dar nici nu va fi 3-0 pentru Oradea cum anticipează unii colegi de forum.
    Cred că accederea în finală după game 5 le dă mai multe încredere alor noștrii decât Oradiei după 3 meciuri cu piteștiul.
    Oboseala, singurul potențial factor negativ din seria de 5 meciuri, n-ar trebui să fie o problemă reală. E finala, dacă nici acum nu storci tot, atunci când?
    Haide U!

    cu 2 ani în urmă (09.06.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Statistica
    Chiar daca nu spune totul, statistica pe ultimii 9 ani zice la scorul la intalniri directe e 30-21. Mai interesant, in meciuri decisive (PO, Cupa Romaniei, Supercupa) scorul e 12-14 pt Oradea. Daca ar fi sa ne uitam la situatia din finale, scorul e 5-0 Pt U (3 cupe si 2 supercupe). Practic Oradea nu a castigat nici o finala impotriva lui U!! Sa ramana statistica asta :)!! Dar toate finalele s-au disputat in Cupa Romaniei, acum e prima finala din Campionat.

    cu 2 ani în urmă (09.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!