Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

O nouă formulă competițională va fi discutată la ședința președinților de cluburi

O nouă formulă competițională va fi discutată la ședința președinților de cluburi

Miercuri dimineață va avea loc o a treia ședință a președinților de cluburi, în care se caută soluții pentru a întări Liga Națională de Baschet Masculin. La ședință se va discuta și despre noul format al ligii, care de la anul va fi compusă din 18 echipe.

Din informațiile baschet.ro, la următoarea ședință a președinților de cluburi se va căuta o formulă cu două conferințe, fiecare a câte 9 echipe. Cele două conferințe nu vor fi însă distribuite geografic, ci după clasamentul din sezonului 2021/2022, la care se adaugă cele două nou promovate. Mai mult, ar putea să fie luat în calcul și bugetul cluburilor, pentru a evita situația în care una dintre nou promovate ar fi mai bine cotată decât vreuna dintre echipele care joacă în actualul sezon de LNBM.

La capătul întâlnirilor tur retur din cele două conferințe, cele mai bune cinci echipe din fiecare conferință ajung într-un top 10 numit Golden Group, urmând ca celelalte opt să ajungă într-o grupă secundară (Silver Group).

În Golden Group se păstrează rezultatele din faza preliminară, astfel încât fiecărei echipe îi mai rămâne să joace tur retur cu celelalte cinci formații. Primele opt din zece vor juca un sistem de playoff, în timp ce locurile 9 și 10 termină pe aceste poziții. În funcție de calendar, playoff-ul se va juca cu 3 sau 5 meciuri.

Echipele din Silver Group, în schimb, nu rămân cu nicio moștenire de la prima fază și vor juca între ele, tur-retur, pentru evitarea retrogradării. Playout-ul se va juca între cele mai slabe patru echipe, pentru a se determina care dintre ele retrogradează.

Dacă se va dori ca numărul de echipe să scadă de la 18 la 16 și ulterior la 14, formațiile din Silver Group vor juca în sistem tur retur urmând ca cele mai slabe 4 să retrogradeze automat, și să promoveze primele două din Liga 1. Asta până în sezonul 2024/2025, când se va ajunge din nou la 14 echipe, și vor exista doar două retrogradate.

Toate aceste scenarii vor fi discuta la ședința președinților de club de miercuri, 20 aprilie.

*foto: facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Tipic romanesc
    Sau tipic ferebeu ! Facem Campionat de 18 echipe , ca peste 2 ani sa ajungem din nou la 14, ca acum 2 ani ! Super tare. Cind cel mai simplu era : Ba baieti care avetri 1 milion sau 1,5 milioane euro formati Campionatul Liga 1 sau Superliga , ceilalti jucati in Liga 1. Cind vezi cite echipe se inscriu stabilesti formatul in asa fel incit sa fie minim 35-40 jocuri/echipa. Daca n-ai sa zicem numai 3 echipe, cauti prin Ungaria, Bulgaria, Serbia B echipe cu care sa faci o liga competititva ( cit-de-cit). Cu solutii gen Liga de 47,38 echipe PUR romanesti si musai 6,3 jucatori romani ( cu patalama , nu vopsiti) pe parchet non-stop nu o sa se faca performanta in veci-vecilor iar salile se vor golii ( pe alocuri si de cei aproximativ 38 suporteri-rude). Sau alta varianta ar fi o Liga la liber ( dupa regulamentul FIBA Europe , maxim 7 straini pe foaie, posibilitate de angajare antrenori numai cu licenta inclusiv straini etc.) si inca o Liga sa-i spunem Liga Dacica in care sa preleveze "regulile strabune" si "inovatiile" ferebeului ! Fiecare club stabileste in care se poate inscrie, de fapt in care poate activa pina la final. Ca de inscris se poate inscrie-retrage oriunde.

    cu 2 ani în urmă (19.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!