Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

O nouă victorie concludentă pentru U BT Cluj-Napoca în fața lui KB Rahoveci

O nouă victorie concludentă pentru U BT Cluj-Napoca în fața lui KB Rahoveci

U BT Cluj-Napoca s-a calificat în grupele FIBA Europe Cup, după ce a câștigat clar și partida retur cu KB Rahoveci, echipă din Kosovo. Trupa antrenată de Mihai Silvășan s-a impus clar la BT Arena, cu scorul de 91-47, în meciul jucat în această seară, 9 octombrie.

Startul meciului de la BT Arena a avut un start echilibrat, cu câteva schimbări la conducere. U BT Cluj a intrat ușor în controlul partidei și avea șase puncte avantaj în ultimele secunde de joc. KB Rahoveci a beneficiat de un fault pe ultima aruncare a sfertului și după 10 minute de joc scorul era 22-18. David Vida și Patrick Richard au fost remarcații primului act, fiecare cu câte 8 puncte marcate. Clujenii au început foarte bine sfertul secund, cu un parțial de 5-0. Kosovarii nu s-au pierdut cu firea, au marcat de două la rând și Mihai Silvășan solicita primul time-out. Timpul de odihnă le-a prins bine clujenilor, care s-a desprins pentru prima dată la o diferență din două cifre, după o triplă a lui Tarolis. Echipa gazdă și-a continuat desprinderea până în finalul sfertului, când diferența a ajuns la 25 de puncte, scor 51-26. Andrei Calnicenco a fost remarcatul actului secund, cu 8 puncte marcate în doar 5 minute petrecute pe parchet.  U BT Cluj-Napoca a început perfect și repriza secunda și s-a dus rapid la 33 de puncte, ținându-i pe kosovari la doar 26 de puncte marcate în 22 de minute de joc. Meciul s-a rupt complet din acel moment. KB Rahoveci a marcat doar 5 puncte în sfertul trei și diferența a urmcat la 41 de puncte, 72-31, după 30 de minute de joc. Mihai Silvășan și-a permis luxul să rotească tot lotul de jucători înscriși pe foaie. U BT a avut minute bune când a evoluat cu cinci români în teren. Acest lucru nu a făcut ca diferența de pe tabelă să scadă iar juniorii lui Mihai Silvășan au reușit câteva puncte spectaculoase. Toți jucătorii clujeni și-au trecut numele pe lista marcatorilor iar partida s-a încheiat cu scorul de 91-47.

Andrei Calnicenco a fost cel mai bun jucător al meciului cu 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Darko Planinic și Patrick Richard au adăugat fiecare câte 11 puncte, în timp ce David Vida a adăugat 10 puncte.

Jure Gunjina a fost principalul remarcat al kosovarilor cu 14 puncte și 4 recuperări. Javis Howard a totalizat 10 puncte și 4 recuperări.

foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    fara istoric. Felicitari pentru victorie si calificare.

    Nu tin minte sa fi vazut aici vreun meci a lui "U" in care adversarul sa se prezinte atat de slab, nici macar la nivel de meci amical.

    In aceste conditii ma bucur ca jucatorii tineri au primit minute si pot sa prinda treptat mai multa incredere.

    Astept cu interes meciul cu Dinamo. Sper sa fie televizat.

    cu 4 ani în urmă (10.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!