Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Octavian Popa Calotă trăiește a doua tinerețe sub comanda lui Mihai Popa

Octavian Popa Calotă trăiește a doua tinerețe sub comanda lui Mihai Popa

CSM Petrolul Ploiești a bifat a 5-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2022/2023, după ce a trecut pe teren propriu de SCM U Craiova cu scorul de 77-73, în etapa cu numărul 7. Un aport important la acest succes, dar și la precedentele, l-a avut Octavian Popa Calotă, care trăiește a doua tinerețe sub comanda lui Mihai Popa.

„Kevin” a înregistrat primul double-double al sezonului în meciul cu Craiova, după ce și-a trecut în cont 11 puncte și 12 pase decisive. Veteranul român a petrecut 30 de minute și jumătate pe parchet și a acumulat un indice al eficienței de 19 unități și +20 la capitolul „+/-”, cel mai ridicat număr la acest capitol din echipa sa. Când s-a aflat pe teren, în special în repriza secundă, Octavian Popa Calotă a adus o liniște în jocul echipei sale, iar tot el avea să închidă meciul cu două libere transformate pe final. Revenirile oltenilor au avut loc când fostul internațional român nu se afla pe parchet.

Ajuns la 38 de ani, Octavian Popa Calotă are un singur meci din această stagiune în care nu a depășit 10 unități la eficiență. Cel mai bun meci l-a reușit pe terenul lui CSM Târgu Mureș când a avut un index de 22 la eficiență, după 16 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. „Kevin” joacă în medie aproape 26 de minute pe meci și are cifre statistice de 9.9 puncte, 5.6 pase decisive, și 2.9 recuperări pentru 14.9 la eficiență.

De remarcat este faptul că Popa Calotă este jucătorul român cu cea mai mare medie de minute din lotul lui CSM Petrolul Ploiești. El îi depășește la acest capitol pe Christian Chițu și Bogdan Popa, jucători care au cochetat recent cu echipa națională de seniori a României.

De aici putem trage mai multe concluzii, la fel cum cariera lui Octavian Popa Calotă și a altor baschetbaliști cu experiență au fost trase pe dreapta de regula jucătorului U23, care a dăinuit pentru multe sezoane în baschetul românesc. Totuși, acest lucru i-a adus lui „Kevin” prima colaborare cu Mihai Popa la CSM Mediaș, care continuă acum la CSM Petrolul Ploiești și este una fructuoasă în acest debut de sezon în care a dispărut regula amintită mai sus.

Pentru Octavian Popa Calotă urmează o partidă în sala care i-a fost casă pentru cea mai mare parte carierei sale. CSM Petrolul Ploiești joacă în etapa a 8-a pe terenul lui BC CSU Sibiu, o confruntare între două echipe care traversează o formă diferită, sibienii au trei înfrângeri la rând, în timp ce ploieștenii nu au mai pierdut din 10 octombrie.

foto: CSM Ploiești (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!