Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

OFICIAL. 15 echipe vor lua startul în noul sezon al LNBM

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.08.2013

Miercurea Ciuc a spus pas Ligii Naţionale de Baschet masculin după ce a câştigat sezonul trecut, în 7 jucători,
duelul pentru locul 15, 2-1 cu Dinamo Bucureşti !

E oficial, sezonul 2013-2014 al Ligii Naţionale de Baschet masculin va alinia la start doar 15 echipe. Atât Dinamo Bucureşti cât şi BC Miercurea Ciuc au refuzat să continue în LNBM, optând să se înscrie în Liga I unde doresc să-şi reconstruiască echipele.

Într-o declaraţie acordată site-ului nostru preşedintele FRB, Dan Berceanu, ne-a prezentat situaţia actuală.

Am primit un contract de colaborare semnat de către CSM şi ce pot să vă spun sigur este că echipa se va numi Steaua CSM şi va intra pe locul echipei Steaua în Liga Naţională. Asta este stipulat clar în respectivul contract de colaborare. De asemenea mai este menţionat că dacă se va întâmpla ceva pe parcurs, dacă se va rezilia contractul, echipa din culpa căruia se rupe relaţia pierde locul din LNBM.

Dinamo ne-a trimis o hârtie oficială în care ne-a anunţat că nu vor să participe că vor să îşi construiască o echipă tânără, iar Ciucul, telefonic, ne-au spus că nu vor participa. Nu am reuşit să verific toată corespondenţa să văd dacă au trimis un act oficial, căci am revenit abia ieri seară în ţară, dar din câte ştiu sigur, verbal ne-au anunţat că nu vor să participe în prima ligă. Locul rămas liber, lăsat de CSM, poate fi ocupat doar de una dintre echipele care au retrogradat. 

Rămâne de văzut cum se va organiza playout-ul şi câte echipe vor retrograda în eşalonul secund.

Foto totalbaschet.ro: Răzvan Păsărică

7 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    ?
    1. de ce nu se incearca promovorea altor echipe din liga 1? Stiinta, Iasi poate ar veni sa joace in lnbm.
    2. ce se intampla cu partidele CSM Buc? Ploiesti cu cine joaca in 1 etapa? Farul cu cine joaca primul tur al cupei? Defapt nu trebuie refacut cam tot ca acum sunt 15 (impar)
    3. Farul sigur joaca anul acesta in lnbm?

    cu 10 ani în urmă (30.08.2013) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    @tzontzolino
    De ce sa promoveze inca o echipa fara buget? Se cheltuiesc bani degeaba pe deplasari, arbitri etc etc. Mai bine sa iasa si Farul se ramane in 14 echipe mai bune si aia e.

    cu 10 ani în urmă (30.08.2013)
    • CS Farul Constanţa bdevil:

      :)
      Ar fi si culmea sa ne cerem singuri out.

      cu 10 ani în urmă (30.08.2013)
    • tzontzolino:

      @tzony
      Corect, se cheltuiesc niste bani, dar ne gandim si la romanii din loturi care prind minute doar cu astfel de echipe...in rest doar la turnee amicale ce joaca si ei ...si oricum nu se compara. De multe ori se odihnesc jucatori in astfel de etape...gandeste-te la Ploiesti ca o sa aiba 26 meciuri campionat(daca raman 14) + minim 10 in EuroCup (daca se califica in 6) + cca 10 in playoff= ~52 de meciuri. Si cel mai important...cum sa promovam baschetul la nivel national daca nici un oras de peste 300 000 populatie nu are o echipa de baschet dar Chiajna are.

      cu 10 ani în urmă (30.08.2013)
    • CSA Steaua București tzony:

      @TzonTzolino
      Daca Chiajna a facut rost de bani ce vrei sa faci?
      In majoritatea locurilor sunt inca la conducere niste batranei comunisti care numai au ce sa caute in lumea asta. Trebuie facuta o infuzie la nivel de conducere si managment de tineret care au sanse si idei sa aduca bani.
      Uite am avut 2 echipe Dinamo si Iasi care au jucat in Div A au oferit sanse juniorilor...Zi un jucator de la ei care a crescut...Care macar e acum la o echipa decenta si sa merite sa joace...Nu e unul...
      O porcarie..Vi iti aduci jucatorii sa joci cu o echipa ca Dinamo si se intampla un accident sau ceva si isi rupe un jucator de baza un ligament sau ceva? Ca sa ce? Sa ii bati la 50 de puncte? Nu se absolut nici un avantaj pe planeta asta sa ai echipele alea. Ne facem mai rau de tot cacatul. Nici pentru spectatori nici pentru nimeni.

      cu 10 ani în urmă (01.09.2013)
    Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    nu intotdeauna mai mult e si mai bine
    Am vazut cum e campionatul cu echipe neperformante (Iasi cu juniori, Dinamoc u cine apuca). In nici un caz nu a crescut valoarea acmpionatului cu estfel de echipe, si nici valoarea jucatorilor nu putem spune ca are sanse sa creasca cand esti ciuca batailor toate merg in jos: si performanta sportiva, si moral, si sanse de viitor (nu uitati ca acelor sportivi le raman statisticile si la ele se vor uita scouterii sau antrenorii in viitor).
    Dupa pararea mea Tzony are dreptate: cel putin reduci costurile (deplasari, arbitrii si oficiali, chirie sala, etc). Cu actuala situatie economica, si bugetele pe care le au, echipele cred ca se bucura de fiecar ban pe care il pot economisii (sau cheltuii cu folos in alta parte).
    Dincontra mai bine doar 12 echipe insa de un nivel mai ridicat.

    cu 10 ani în urmă (30.08.2013)
    • tzontzolino:

      @bbfreak
      Da-mi putin voie sa te contrazic doar la o chestie. Acelor sportivi le raman statisticile- corect, dar ce treaba au statisticile cu faptul ca echipa ta pierde? Cu ce la afectat pe Leo Filip ca echipa lui a avut o victorie tot anul? Scouterii se uita la ce a facut pe plan personal. Intr-adevar te afecteaza la nivel de individ nivelul tau intr-o echipa, nu contra cine joci...ca sa ma intelegi- Leo Filip era bun printre slabii de la Dinamo, cand s-a trezit cu niste concurenta (vezi recentul campionat U20) nu a mai facut mare branza.
      Rezumand, da, ar fi mai bine 12 echipe intr-un campionat mai puternic, pana la urma ar fi 8 meciuri in lipsa pt care scutesti bani.

      cu 10 ani în urmă (30.08.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!