Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Olaf Schaftenaar, prestație excelentă în fața campioanei mondiale și europene

Olaf Schaftenaar, prestație excelentă în fața campioanei mondiale și europene

Luni, 14 noiembrie, în Huelva, Spania, campioana europeană și mondială en-titre, a primit vizita Olandei, într-un joc din preliminariile Campionatului Mondial de Baschet din 2023. Gazdele și-au respectat statutul și au obținut o nouă victorie, 84-72, prin care au obținut calificarea la Mondial.

În prima repriză, cele două formații nu au putut fi delimitate. Actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 21 la 21, iar, în sfertul secund, scorul a fost 22 la 22. Așadar, la pauză, cele două adversare se aflau la egalitate.

Nici în secvența a treia, spaniolii nu au reușit să se distanțeze decisiv, scorul fiind 61 la 59, înaintea ultimelor zece minute. A urmat un sfert câștigat la zece puncte de către gazde, iar Spania s-a impus cu 84 la 72, asigurându-și prezența la Campionatul Mondial din 2023.

O prestație deosebită a avut-o Olaf Schaftenaar, fostul jucător al lui BC CSU Sibiu. Acesta a adunat 19 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și două intercepții, fiind cel mai bun jucător al olandezilor. Schaftenaar a izbutit cinci triple din opt încercări.

De partea cealaltă, liderii Spaniei au fost Dario Brizuela (16 puncte), Sebastian Saiz (12 puncte), Santi Yusta (10 puncte) și Joel Parra (10 puncte).

Datorită acestui succes, ibericii au ajuns la un bilanț de 7-1 în grupa L. În schimb, neerlandezii au opt înfrângeri și nu au cunoscut încă gustul victoriei.

În ultima fereastră, Spania va juca cu Islanda și Italia, în timp ce Olanda le va întâlni pe Georgia și Islanda.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!