Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Opinie. Când suporterii de rezultat o iau razna...

Opinie. Când suporterii de rezultat o iau razna...

BC CSU Sibiu nu are un start de sezon strălucit și tocmai a pierdut al treilea meci consecutiv în FIBA Europe Cup, 83-81, pe teren propriu, contra turcilor de la Bahcesehir College. Mai mulți suporteri sibieni se pare că și-au pierdut deja răbdarea cu noua echipă a lui Dan Fleșeriu și au trecut deja la blamarea propriilor favoriți.

Un astfel de caz a fost subliniat pe contul de instagram a lui Isaiah Philmore, cont pe care îl folosește în comun cu soția sa, unde au sosit mai multe mesaje:

„-F*ck Randal Falker and you
-Trebuia să câștigați
-Dar egoistul de Randal a vândut meciul
-Spune-i să se retragă”

Răspunsul a fost următorul:

„Dacă știți persoana care a trimis aceste mesaje, vă rog să-i explicați că a insultat doi oameni cărora le pasă despre această echipă, atât de mult încât au revenit la Sibiu, chiar dacă aveau oferte și din alte părți. Așa că în loc să blamați doi dintre liderii la puncte și recuperări, de ce nu îi sprijiniți și le oferiți un motiv pentru a continua să lupte pentru echipa voastră „iubită”.

După cum se poate vedea, mesajele au venit de pe cont fără nume real și fără o fotografie de profil.

Este regretabil pentru marea masă de suporteri sibieni ceea ce s-a întâmplat pe acea rețea de socializare. Dacă uneori este firesc ca sportivii să fie criticați, de această dată s-a ajuns mult prea departe, la acuze grave, nefondate și la jigniri. Cu siguranță acuzele nu au nicio legătură cu realitatea.

Nu este pentru prima dată în acest sezon când suporterii sibieni aduc un val de critici echipei favorite și a conducătorilor. S-a întâmplat imediat după înfrângerea grea din derby-ul cu U BT Cluj-Napoca, tot pe rețelele de socializare. Totuși nu s-au consemnat derapaje precum cel prezentat mai sus.

Un mic remember...

BC CSU Sibiu a traversat sub comanda lui Dan Fleșeriu cele mai bune sezoane de după 2000. În sezonul 2018/2019 a venit un trofeu pe Cibin după 20 de ani, Cupă României, și o nouă finală de campinat. În plus, de la sosirea lui Dan Fleșeriu echipa nu a ratat prezența în playoff, după câteva sezoane modeste.

Rezultatele bune au făcut ca BC CSU Sibiu să evolueze din nou cu Sala Transilvaniei arhiplină. Acest lucru a adus, pe lângă suporterii devotați echipei, și suporteri critici atunci când rezultatele nu sunt la așteptările lor. Pentru a exemplifica faptul că în momentele grele echipa din Sibiu a avut alături un număr destul de restrâns de fani loiali, v-am pregătit câteva selecții foto din sezoanele care au precedat venirea lui Dan Fleșeriu la cârma echipei.

Acest material nu are menirea de a caracteriza întreg nucleul de suporteri sibienii, doar de a atrage atenția asupra unei acțiuni care a depășit granițele respectului și ale bunului simț.

foto: csufans.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!