Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Opinie. Carmelo Anthony a întors timpul cu cea mai bună prestație din playoff din 2013 încoace

Opinie. Carmelo Anthony a întors timpul cu cea mai bună prestație din playoff din 2013 încoace

Los Angeles Lakers a câștigat cu greu duelul cu Portland Trail Blazers, scor 116-108, în meciul 3 din primul tur de playoff în Conferința de Vest. Astfel, Lakers preia conducerea seriei, după ce Portland a câștigat primul meci.

LeBron James (38 de puncte, 12 recuperări, 8 pase decisive) și Anthony Davis (29 de puncte, 11 recuperări și 8 pase decisive) au fost amândoi aproape de triple double pentru Lakers, în timp ce de partea cealaltă Damian Lillard (34 de puncte, 7 pase decisive) și CJ McCollum (28 de puncte) au fost marcatorii principali pentru Portland.

Partida cu numărul 3 a acestei serii a reprezentat și meciul în care Carmelo Anthony și-a luat revanșa în fața fanilor săi, precum subsemnatul.

Melo a înscris 20 de puncte, cu 9/20 din acțiune și 2/3 de la 3 puncte, a strâns 6 recuperări, 2 pase decisive, dar și 4 intercepții și un capac. În absența lui Rodney Hood, Trevor Ariza sau Zack Collins, veteranul în vârstă de 36 de ani a fost în această serie cel responsabil cu defensiva, atât la LeBron cât și la Anthony Davis în multe momente ale meciului.

Iar Melo, care a fost exilat în afara ligii timp de un an tocmai pentru că era criticat fiindcă nu se mai putea apăra, a arătat o fire combativă și a reușit de multe ori să îi scoată din zona de confort pe cele două superstaruri ale lui Lakers, în special în prima repriză.

Ca fan Melo încă din perioada Nuggets, ce m-a ținut însă treaz la cinci dimineața ora României au fost cele 13 puncte marcate în sfertul trei, inclusiv cele 8 consecutive, cu aruncări pe care amatorii de analytics din NBA le-ar considera ineficiente.

Ultima participare a lui Anthony într-un playoff NBA a fost în perioada OKC Thunder, când a fost scos de pe teren pentru că echipa sa suferea teribil în apărare în seria cu Utah Jazz.

Tocmai de aceea este interesant este că în seria cu Lakers, Melo a fost ținut pe parchet grație... defensivei, o premieră pentru viitorul Hall of Famer. Asta pentru că în primele două meciuri a marcat în total numai 13 puncte, cu 4/17 din acțiune. Și în prima repriză din meciul trei a ratat primele șapte aruncări și avea 2/10. Însă acel sfert trei a arătat că Anthony își poate face datoria la ambele panouri. Lucru pe care fanii NBA nu l-au mai putut spune în playoff de vreo șapte ani, de când Carmelo înscris 39 de puncte într-un meci șase al semifinalei Estului cu Indiana Pacers, în care însă trupa antrenată atunci tot de Frank Vogel (actualul tehinician al lui Lakers) avea să meargă în finala din Est.

Va fi nevoie însă de mai mult decât atât pentru ca Portland să îi oprească pe cei de la Lakers, iar faptul că un scorer de 36 de ani necunoscut pentru defensiva sa este al doilea cel mai bun apărător al tău pe perimetru, după cvasidebutantul în playoff Gary Trent Jr, arată că șansele celor de la Trail Blazers în fața lui Lakers sunt foarte mici.

Totuși, fanii NBA-ului dar și ai lui Carmelo Anthony pot savura aceste momente în care fostul superstar al lui Nuggets și Knicks arată că încă (se) mai poate. Chiar și de la semidistanță.

*foto: instagram Carmelo Anthony

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!