Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

OPINIE. Țibârnă și Orbeanu. Românii de urmărit

Costin Marinescu

Costin Marinescu
25.09.2011

CS Otopeni a învins pe SCM Craiova în ambele manşe din optimile Cupei României la baschet masculin şi s-a calificat în sferturi.

Ilfovenii au câştigat a doua partida a seriei cu 107 – 87 şi a avut în Bogdan Ţibârnă (foto dreapta) cel mai eficient jucător de pe teren.

Pivotul de 20 de ani a reuşit să marcheze 17 puncte, să aibă un procentaj perfect atât la aruncările din acţiune cât şi libere, să recupereze 6 mingi şi să paseze decisiv de 5 ori, totul pentru un indice de eficienţă de 26. Bogdan a ajuns la Otopeni în această vară după ce sezonul trecut a îmbrăcat tricoul Stelei Bucureşti, echipă ce nu s-a înscris în actuală ediţie de campionat din cauza problemelor financiare.

Interesant este faptul că indicele maxim de eficienţă de la Craiova, 26, acelaşi ca şi la Otopeni, l-a avut tot un fost stelist. Este vorba de Iulian Orbeanu (foto stânga).

Pivotul de 204 cm, născut în 1989, a marcat 25 de puncte şi a recuperat 5 mingi, reuşind să înscrie 5 coşuri din tot atâtea încercări din spatele semicercului de 6.75m.

Aşadar experinţa căpătată de cei doi campionatul trecut când au evoluat alături de  jucători precum Virgil Stănescu sau Virgil Căruţaşu se transpune în jocul prestat în debutul actualului sezon.

Iar faptul că doi tineri jucători români sunt titulari la echipele de club şi, în plus, au prestaţii demne de menţionat în cronicile partidelor, nu poate decât să bucure toţi iubitorii baschetului din România.


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!