Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Craiova trece de CSM Oradea la capătul unui meci foarte echilibrat

SCM Craiova trece de CSM Oradea la capătul unui meci foarte echilibrat

Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit partida din Cupa României la Baschet Masculin dintre CSM Oradea și SCM Craiova.

Partidă încheiată cu scorul de 76 la 74 în favoarea oaspeților de la SCM Craiova. 

Formule de start

SCM Craiova: Filipovic, Person, Diculescu, Pratt și Țîbârnă

CSM Oradea: Watson, Broussard, Fometescu, Valeika și Zekovic.

Partida a început sub semnul echilibrului, astfel, după 4 minute de joc scorul era 9 la 8 în favoarea echipei din Bănie.

Diculescu a înscris de două ori de la mare distanță și a dus Craiova la 7 puncte distanță, scor 15 la 8, fapt care l-a obligat pe Achim să solicite time-out.

Markovic și Filipovic s-au întrecut în aruncări de la distanță și au dus scorul la 17-13 în favoarea echipei celui din urmă. Holt a apropiat Oradea la un singur punct, însă același Filipovic a ajuns la linia de libere și a refăcut diferența de 3 puncte, 19-16. Cu o aruncare de sub panou, Pratt a stabilit scorul la finalul primelor 10 minute de joc, 21-16.

Sfertul secund a demarat cu o serie de ratări de ambele părți, până în momentul în care Person a reușit să puncteze printr-o acțiune de sub panou. Petrescu i-a răspuns la scurt timp cu aceeași monedă și a redus diferența la o posesie, 23-20.

Craiovenii au continuat să dea randament pe faza ofensivă și s-au distanțat la 7 puncte diferență, scor 35 la 28, printr-un nou slam dunk semnat de Bogdan Țîbîrnă.

Pratt pe pătrundere a stabilit scorul la finalul primei reprize, 37 la 32.

Repriza secundă a început bine pentru CSM Oradea, care a preluat conducerea pe tabelă datorită unor coșuri de trei semnate de Fometescu și Watson, scor 38 la 37.

La câteva faze distanță după coșul de trei puncte înscris de Watson, arbitrii au consultat monitorul și au decis că baschetbalistul bihorean a călcat linia, astfel, au decis modificarea cu un punct a scorului de pe tabelă.

Broussard și Watson au dus scorul la 44-40 și Aco Todorov s-a văzut nevoit să oprească prin time-out seria reușitelor Oradiei.

Jocul a devenit mai alert, lucru care i-a avantaj pe orădeni, 52-44.

SCM Craiova a reușit să profite de câteva erori ale adversarilor și s-a apropiat la 4 puncte, 52-48, cu un minut înaintea intrării în sfertul decisiv. Mai mult de atât, Andrieș a înscris de la distanță și a redus diferența la o singură posesie, 52-51.

Cele două echipe au mers cap la cap primele minute ale sfertului decisiv, până în momentul în care Pratt a înscris de la mare distanță și a dus scorul la 58-54 în favoarea echipei sale. Acesta și-a continuat recitalul de la distanță și a mărit din nou avansul oltenilor, 66-57, cu 5 minute rămase din timpul regulamentar de joc.

Însă Watson și Broussard au reușit din nou să facă în așa fel încât Oradea să revină în joc, conducătorul de joc al naționalei României s-a remarcat cu o triplă, în timp ce Broussard a finalizat un and-one pe pătrundere, 68-66.

Au urmat momente de joc confuze, întrerupte de un coș reușit de același Monyea Pratt și de un tip-in al lui Valeika. 

Watson a egalat situația la 70, dat tot Pratt a înscris de la 3 puncte și a dus scorul la 73-70 pentru Craiova. 

Watson a ratat șansa egalări, astfel, CSM Oradea a fost obligată să îl trimită la linia de libere pe Pratt, care a împărțit aruncările, 74-70. Watson a păstrat în viață șansele bihorenilor cu o triplă, dar Filipovic și-a păstrat calmul la libere.

SCM Craiova a gestionat inteligent finalul de meci și a câștigat cu 76 la 74

Remarcați

SCM Craiova: Monyea Pratt - 27 de puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive, Dragoș Diculescu - 12 puncte, Goran Filipovic - 12 puncte, 8 pase decisive;

CSM Oradea: Giordan Watson - 24 de puncte, 5 pase decisive, Aaron Broussard - 13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Dragan Zekovic - 12 puncte.

În urma acestui rezultat, SCM Craiova este calificată la Final 8 de pe prima poziție în grupă, în timp ce CSM Oradea și CSA Steaua se vor lupta pentru locul secund al grupei B, loc care asigură calificarea în Final 8 indiferent de rezultatele înregistrate în celelalte grupe ale competiției. 

*foto: facebook Craiova Baschet Fans 

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Eh, problema e cam serioasă, se vede clar ca nu jucăm nimic. La capitolul români cred ca stăm cel mai slab dintre cele 7-8 echipe care contează cu adevărat, aspect care nu pot să înțeleg cum i-a scăpat lui Achim. Reljic??? Îmi vine sa râd. Îl pierdem pe Richard și aducem un jucător pe care nu ne putem baza mai mult decât pe un român. Cel puțin bizar. E clar ca anul ăsta nu putem spera la nimic, dar sper la niște schimbări în iarnă. Totodată nu înțeleg de ce îl ții pe Watson atât pe bancă, fiind on fire, și îl introduci pe Reljic? Schemele nu mai funcționează pe aruncările lui Zekovic, iar Valeika se vede clar ca nu se poate apăra la distanță de cos (MO l-a rupt azi). E de munca băieți!!!

    cu 3 ani în urmă (13.11.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!