Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oradea înfruntă din nou BC Timișoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
26.02.2014

Liga Naţională

Etapa 20

 

joi, 27 februarie

ora 18:00

 

 Arena Antonio Alexe

Oradea

15-4 Fişa meciului 9-10

 

Duelul de joi dintre CSM Oradea și BC Timișoara este unul deja clasic pentru Liga Națională și extrem de așteptat de suporteri. Cele două echipe au fost adversare și în Cupa României, unde orădenii s-au impus clar în dubla-manșă. În turul campionatului scorul a fost de 79-87, CSM-ul oprind astfel o serie de 6 victorii consecutive a bănățenilor.

Acestă partidă găsește cele două formații în situații complet diferite. Oradea se află pe prima poziție a clasamentului, la egalitate cu Sibiul, în timp ce Timișoara se luptă pentru a prinde ultima poziție calificantă în play-off. În acest moment bănățenii sunt primii sub linie, pe locul 9, la 2 puncte de echipa Piteștiului. 

CSM Oradea abordează partida cu un moral foarte bun, în special după ultima victorie spectaculoasă asupra celor de la BCM U Pitești. Elevii lui Cristian Achim au remontat un deficit de 17 puncte și au câștigat cu 72-66. În urma acestui succes bihorenii au ajuns la 5 victorii consecutive. 

Pentru BC Timișoara statistica nu este la fel de favorabilă. Bănățenii au învins în ultima etapă pe Farul, însă până la acel meci strânseseră 3 înfrângeri consecutive. Din acest motiv, acest meci este unul extrem de important pentru alb-violeți. Dacă vor să mai aibă șanse reale să termine campionatul între primele 8 echipe bănățenii au foarte mare nevoie de victorie.

În ciuda avantajul net din punct de vedere al victoriilor, CSM Oradea stă ceva mai rău la procentajele de reușite la nivel de echipă, față de Timișoara. Astfel, la aruncările de 2 puncte are 56,1%, față de 56,5% cât au timișorenii. La aruncările de 3 puncte situația este similară, cu 34,7% față de 35,%, iar la aruncările de la linia de libere, tot BC Timișoara are avantajul, cu 78,1%, comparativ cu 70,8% pentru orădeni.

Atuurile Oradei în această partidă sunt încrederea, stabilitatea, lotul mult mai omogen, știința de a aborda finalurile de meci, dar și un public entuziast. Cu toate acestea, echipa Timișoreană este imprevizibilă și dacă jucători precum Jovanovic, Gacesa, Conley sau Fenn prind o zi mare, poate pune serioase probleme oricai adversar. Ca o noutate faţă de confruntările anterioare, Oradea va conta si pe aportul lui Reinar Hallik, însă nu se va putea baza pe Radovan Markovic.

Meciul din etapa a 20-a dintre CSM Oradea și BC Timișoara este programat pentru joi, 27 februarie și va fi transmis în direct de DigiSport 3 cu începere de la ora 18:00.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Oradea - Timisoara
    Salutare... Abia astept acest meci. Din pacate nu voi putea ajunge in Oradea avand in vedere ca este in cursul saptamanii si pentru asta fac matanii ca Digisport sa nu ne pacaleasca pentru a "n"-a oara si sa transmita meciul. Cred Oradea in aceasta partida este in pericol. Si pericolul este ca nu cumva sa avem impresia ca Timisoara nu s-a imbunatatit si sa jucam deconcentrati crezand ca vom castiga doar daca vom pasi pe parchet. Cred ca va fi un meci de uzura, cu multe dueluri 1on1, si am senzatia ca Dragan pregateste ceva surprize... astfel va fi interesant de vazut cum va pune Cristi echipa in teren. Ma astept ca Vuja sa se apere la Jovanovic, asa cum la Mures Martinic nu putea nici respira de el, ar fi utila aceeasi partitura. Imi pare rau ca BCT nu e acolo, batandu-se pentru primele 4 pozitii acolo unde ii este locul, insa mai au sanse sa prinda o pozitie de PO si acolo cine stie... cred ca Dragan stie :) ... Pana atunci sa avem un meci frumos si fie ca cel mai bun sa castige!

    cu 10 ani în urmă (26.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Lupta CSM
    Toata lumea, hai la sala!!! Lupta CSM!!! Cine stie ceva de starea lui Tibarna?!

    cu 10 ani în urmă (27.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!