Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oradea - Sibiu, al 15-lea duel direct

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.10.2012

CSM Oradea și CSU Sibiu se vor întâlni miercuri (17.10), pentru a 15-a oară într-un meci oficial. Cele două formații ardelene s-au confruntat pentru prima dată spre sfârșitul anului 2005 și de atunci au jucat câte două partide pe sezon. Adică s-au duelat exclusiv în faza regulată. Nu s-a consemnat niciun meci în cupă, playoff sau playout.

Primul duel direct s-a consemnat pe 3 decembrie 2012, la Arena Antonio Alexe din Oradea, victoria aparținând echipei de pe Cibin, cu 78-53. Următoarele cinci jocuri au fost adjudecate de către echipa gazdă, pentru ca pe 25 octombrie 2008 să se consemneze cea mai mare diferență de scor, 101-60, tot pe malul Crișului Repede, când Oradea a jucat doar cu baschetbaliști autohtoni, iar Sibiul a avut cea mai bună echipă din ultimii ani.

A 3-a și ultima victorie a oaspeților s-a consemnat pe 1 octombrie 2011, când CSM Oradea s-a impus la Sala Transilvania cu scorul de 84-67. Scorul general al confruntărilor directe este favorabil Sibiului, cu 8-6. CSM-ul a câștigat cinci din cele șapte meciuri disputate în compania Sibiului pe teren propriu. Ultimele trei astfel de meciuri au fost adjudecate de bihoreni.

În schimb, roș-albaștrii au câteva atu-uri de partea loc. CSM-ul a învins de ambele ori în duelurile cu Sibiul pe parcursul sezonului precedent. În plus, de la venirea lui Cristian Achim pe banca tehnică a bihorenilor, roș-albaștrii au învins de patru ori, iar sibienii s-au impus în două rânduri. De altfel, CSM a câștigat patru din ultimele cinci jocuri directe cu CSU Sibiu.

Ultima confruntare directă s-a consemnat pe 15 ianuarie anul curent. A fost primul joc oficial al roș-albaștrilor în 2012. De asemenea, a marcat debutul lui Bogdan Țibîrnă în echipamentul CSM-ului. Meciul aa vut loc la Arena Antonio Alexe și a fost la discreția amfitrionilor, rezultatul final fiind de 108-101. De notat că acesta a fost recordul de puncte marcate de CSM într-un meci cu CSU Sibiu.

În acel meci, Gediminas Navickas a avut 20 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, Milos Pesic a adăugat 20 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, Nemanja Maric a totalizat 17 puncte, 10 pase decisive, iar Milos Markovic a terminat cu 16 puncte și 8 recuperări. În schimb, Jaytornah Wisseh a totalizat 41 de puncte. De notat că dintre cei care au jucat în acel meci în actualul lot al Sibiului au rămas Devon Austin, Cristian Crăciun, Cristian Ban și Norbert Pascu. Nouă dintre jucătorii CSM-ului care au jucat în acest ultim meci se regăsesc și în acest moment în lotul echipei.

Va fi cel de-al 8-lea duel direct între Cristian Achim și Dragan Petricevic. Precedentele șapte au consemnat patru succese pentru tehnicianul ex-iugoslav și trei au fost câștigate de Cristian Achim. De la venirea antrenorului vâlcean la Oradea, situația îi este favorabilă în confruntările cu Petricevic: 3-2. Vom fi martori la primul duel al celor doi antrenori din actuala postură.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!