Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Partizan Belgrad o învinge pe Fenerbahce Istanbul și câștigă turneul amical de la Cluj-Napoca

Partizan Belgrad o învinge pe Fenerbahce Istanbul și câștigă turneul amical de la Cluj-Napoca

Duminică, 15 septembrie, turneul amical de lux organizat de U-BT Cluj-Napoca s-a încheiat cu un adevărat „derby” al Europei. Fenerbahce Istanbul și Partizan Belgrad s-au confruntat în BTarena iar, la final, victoria a fost obținută de trupa din Serbia, scor 69-64.

Zeljko Obradovic a început meciul cu un prim cinci alcătuit din următorii jucători: Bobby Dixon, Egehan Arna, Nikola Kalinic, Joffrey Lauvergne și Derrick Williams. De partea cealaltă, Andrea Trinchieri i-a trimis în teren pe Corey Walden, Rade Zagorac, Artsiom Parakhouski, Ognjen Jaramaz și Rashawn Thomas.

Confruntarea dintre Fenerbahce Istanbul și Partizan Belgrad a avut un început foarte echilibrat. Sârbii, nu doar că au reușit să reziste în fața turcilor, ci au și condus pentru o bună perioadă de timp. Cu cinci minute rămase din primul sfert, Corey Walden a transformat două libere și scorul a devenit 11-6 pentru alb-negri. Treptat, elevii lui Obradovic au jucat din ce în ce mai bine și au revenit la conducere, terminând primul sfert în avantaj: 20-17. Diferența ar fi fost mai mare, însă Walden a reușit o triplă în ultima secundă.

În debutul celui de-al doilea act, jucătorii lui Andrea Trinchieri au realizat un parțial de 7-0, prin care au preluat conducerea. Drept urmare, la scorul de 20-24, Zeljko Obradovic a cerut un timp de odihnă. În următoarele minute, cei de la Fenerbahce au reușit să se apropie și jocul a redevenit echilibrat. Cele două tabere au evoluat la un nivel foarte ridicat și jucătorii au dovedit un spirit de luptă extraordinar. În cele din urmă, prima repriză s-a încheiat cu un avantaj de trei puncte pentru Partizan Belgrad (31-34).

Bobby Dixon a început excelent repriza a doua, reușind să înscrie două triple consecutive, însă adversarii nu s-au lăsat mai prejos și au menținut diferența de trei puncte. Alb-negrii au avut câteva momente foarte bune în joc și s-au distanțat la opt puncte (40-48), înainte ca Derrick Williams să marcheze un dunk pe contraatac. Câteva minute mai târziu, Lauvergne a stârnit aplauzele suporterilor prezenți în sală, cu o piruetă spectaculoasă reușită sub panou. La celălalt capăt, William Mosley a finalizat un alley-oop și Obradovic a cerut time-out. Turcii au continuat să fie impreciși la aruncări, însă Kalinic a marcat o triplă de la mijlocul terenului, în ultima secundă, și sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 53-51 pentru Partizan.

În ultimul sfert, elevii lui Trinchieri au continuat să se afle în avantaj, dar adversarii lor au început să pună tot mai multă presiune și au egalat cu puțin sub șase minute rămase. Tehnicianul lui Partizan Belgrad a solicitat un timp de odihnă, însă, după reluarea jocului, tot cei de la Fenerbahce au fost primii care au marcat. Cu două minute rămase, trupa sârbă a revenit conducerea și apoi s-a distanțat la patru puncte (62-66). La celălalt panou, Lauvergne a marcat dintr-o acțiune clasică de pivot, însă Zagorac a răspuns cu o triplă, care a stabilit învingătoarea acestui derby. Partizan Belgrad s-a impus cu 69-64, provocând surpriza în fața lui Fenerbahce Istanbul.

Vom reveni cu detalii legate de principalii marcatori.

Datorită acestei victorii, Partizan Belgrad a câștigat turneul amical de la Cluj-Napoca, în timp ce Fenerbahce Istanbul a ocupat poziția secundă. Podiumul a fost completat de U-Banca Transilvania, ultima clasată fiind Mornar Bar.

*foto: Valentin Todea/baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!