Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pasalic și Henson au pierdut calificarea în următorul tur al BCL la ultima fază

Pasalic și Henson au pierdut calificarea în următorul tur al BCL la ultima fază

Luni, 13 septembrie, s-au disputat șase partide din preliminariile Basketball Champions League. Pe lângă U-BT Cluj-Napoca, reprezentanta României, au mai evoluat încă trei jucători care au trecut prin țara noastră: Karlo Zganec (KK Split), Muhammed Pasalic și Payton Henson (Belfius Mons-Hainaut).

KK Split se află la același turneu cu U-BT Cluj-Napoca, iar cele două formații ar putea să se întâlnească în finală. Ar fi un duel interesant fiindcă Zganec a petrecut ultimele două sezoane la Cluj, în timp ce Stipanovic și Katic au jucat de-a lungul carierei lor la Split.

În primul tur, echipa croată a depășit-o pe AEK Larnaca la o diferență de 15 puncte: 65-60. Karlo Zganec a evoluat excelent, adunând 15 puncte (5/7 de două puncte, 1/1 de trei puncte, 2/2 de un punct), 8 recuperări și o pasă decisivă. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a fost cel mai bun marcator al meciului și a terminat cu un indice al eficienței de +19.

În schimb, Pasalic și Henson au fost eliminați în primul tur, după un buzzer-beater marcat de Worthy De Jong. Înaintea actului decisiv, Belfius Mons-Hainaut conducea cu 59 la 52, însă ZZ Leiden a reușit să revină și a obținut victoria în extremis: 74-76.

Payton Henson a contabilizat 10 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, în timp ce Muhammed Pasalic a înregistrat 6 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. Cel mai bun marcator al confruntării a fost Asbjoern Midtgaard cu 22 de puncte.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!