Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Patrioti Levice a trecut cu brio ultimul test înaintea meciului cu CSM Oradea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.10.2023

Patrioti Levice a trecut cu brio ultimul test înaintea meciului cu CSM Oradea

Patrioti Levice a avut sâmbătă, 14 octombrie, ultimul meci înaintea debutului în noul sezon de FIBA Europe Cup. Slovacii vor juca în prima rundă a fazei grupelor împotriva vicecampioanei României CSM Oradea și s-au încălzit pentru această confruntare cu un succes la 36 de puncte diferență în campionat.

Într-un meci de pe teren propriu, Levice a primit vizita celor de la Inter Bratislava, echipă de care trecuse și în prima rundă de play-off a ediției precedente de Extraliga. Formația din capitala Slovaciei a oferit o replică bună în primul sfert, reușind să și conducă pe alocuri, iar diferența după 10 minute era de doar cinci puncte: 19-14. Un run de 18-4 al al campioanei en-titre făcea ca la pauza mare ecartul să ajungă la 20 de lungimi deja: 40-20.

Nici după revenirea de la cabine elevii lui Michal Madzin nu s-au lăsat mai prejos și au continuat să își domine adversarii, adăugând încă 16 puncte la avansul de pe tabelă: 66-30. În fine, ultimul parțial a devenit unul doar de palmares, în care gazdele au luat piciorul de pe accelerație. Cele două echipe s-au anihilat reciproc în ultimul sfert, încheiat cu 13-13, astfel că scorul final al disputei a fost 79-43.

Patrik Pazicky a fost cel mai bun jucător de la Levice în acest meci, totalizând 16 puncte și 4 recuperări, cu 8/8 reușite din interiorul semicercului. Aaron Wheeler a avut 12 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, fiind urmat de Ben Kovac cu 11 puncte și 7 recuperări. Rob Howard a avut 6 puncte și 15 recuperări.

Nici CSM Oradea nu a călcat strâmb înaintea meciului direct din FIBA Europe Cup. Tot sâmbătă, bihorenii au reușit să treacă de FC Argeș Basketball în Liga Națională de Baschet Masculin, cu scorul de 78-74. Nijal Pearson (21 de puncte, 6 recuperări) și Toddrick Gotcher (16 puncte) au fost oameni de bază în succesul Leilor Roșii.

Confruntarea dintre CSM Oradea și Patrioti Levice are loc miercuri, 18 octombrie, în Oradea Arena, cu începere de la ora 19:00. Meciul poate fi urmărit pe Digi Sport 3 la televizor și pe canalul de YouTube – FIBA The Basketball Channel în mediul online.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!