Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Paul Nelson: “Dacă Dinamo va rămâne în Divizia A, va fi o povară şi o pată cu care întreaga ligă va avea de-a face”

Claudia Truşcă

Claudia Truşcă
29.03.2012

După cum v-am mai informat în articolele precedente, CS Dinamo a rămas cu 8 români în lot, după decizia conducerii de a da afară toţi americanii din echipă. După plecarea sa din România, americanul Paul Nelson a contactat redacţia noastră, pentru a prefaţa adevărata situaţie a fostei sale echipe.

“Vreau să se ştie scurt şi la obiect cum stau lucrurile, atât pentru fanii de la Dinamo, cât şi pentru ceilalţi iubitori ai baschetului românesc. Pe 15 martie, antrenorul Nicolae Toader a afirmat faptul că eu sunt un exemplu al profesionalismului şi că nu are nimic împotriva mea, într-un interviu acordat site-ului vostru. Pe 18 martie, a acordat o declaraţie în care a spus că americanilor le plăcea mai mult în discotecă decât în terenul de baschet. Ce s-a schimbat în trei zile?!? În primul rând, comentariile rasiste ale lui Mihai Popescu au fost publicate (eu şi coechipierul meu, Jerel Blocker, am fost daţi afară imediat ce mediafax a publicat articolul), în al doilea rând, mi-a fost dat un ultimatum de către vicepreşedintele de la Dinamo. Am declarat că voi juca dacă voi primi un contract semnat de la Dinamo, o viză şi un bilet către America la sfârşitul sezonului. În acel moment, vicepreşedintele s-a înfuriat, crezând că îl şantajez şi nu a mai vrut să aibe nimic de-a face cu mine. Nu îmi permiteam să joc pentru Dinamo şi să risc să mă accidentez din nou, când nu aveam nimic garantat în alb şi negru. Dacă Dinamo s-ar fi supărat pe mine vreodată şi eu nu aveam viză aş fi riscat repercursiuni grave şi nu ar fi fost acolo nimeni să mă ajute, neavând un contract legal. Motivele pentru care echipa nu ne-a oferit contracte legale sunt evidente, pentru a evita să fie obligaţi să respecte prevederile contractuale, să plătească jucătorii la negru şi să nu plătească impozit.

Jucătorii de la Dinamo au trebuit să îşi facă griji cu privire la micile detalii cum ar fi transportul la antrenamente, rambursarea totală pentru mâncare, efectuarea plăţilor la timp a salariilor şi bonusurilor, conectare la internet, echipament, accesul la o sală de forţă legitimă şi lista poate continua. Ca jucător de baschet, vreau să mă preocupe doar îmbunătăţirea jocului meu. Dacă eram plătiţi, era în cash de cele mai multe ori, direct din portofelul vicepreşedintelui. În plus, antrenorul nostru era lipsit de experienţă. Cred că Dinamo nu a vrut să plătească un salariu mai mare pentru unul cu mai multă experienţă. Aveam doar câteva scheme de joc, una din repunere laterală şi una din repunere de sub panou, adversarii au făcut scouting şi nu le-a fost greu să ne cunoască ambele scheme de joc.

Incapacitatea de a furniza contracte jucătorilor de la Dinamo a fost cea mai mare greşeală a managementului şi au avut suficient curaj pentru a face acest lucru la câţiva metri de sediul Federaţiei Române de Baschet. Antrenorul Toader în mod eronat a susţinut că s-a abţinut de la solicitarea de suspendare a jucătorilor americani pentru că nu a vrut să distrugă cariere. În realitate suspendarea nu ar fi fost posibilă pentru că Dinamo ar fi trebuit să asigure contracte legale, lucru care ar fi făcut lumină în scandalul actual.

Dacă Dinamo va rămâne în Divizia A, va fi o povară şi o pată cu care întreaga ligă va avea de-a face. Nu va fi o echipă de succes decât sub îndrumarea unei noi, mai puţin avare conduceri, şi până când nu îşi va schimba drastic comportamentul faţă de jucători.”

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    trist
    trist ca se intampla asa ceva si mai trist ca se intampla cu e echipa cum e Dinamo.

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!