Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pavlin Ivanov, căpitanul naționalei Bulgariei, a semnat cu CSU Sibiu

Pavlin Ivanov, căpitanul naționalei Bulgariei, a semnat cu CSU Sibiu

BC CSU Sibiu a anunțat un nou transfer pentru sezonul 2023-2024. Este vorba de Pavlin Ivanov, căpitanul naționalei Bulgariei, care i se alătură conaționalului său Yordan Minchev în lotul lui Tomas Rinkevicius.

Originar din Yambol, Ivanov a semnat cu Treviso în 2011, însă a jucat doar cinci partide pentru formația italiană. Apoi baschetbalistul ce evoluează pe poziția 2 a trecut la Buducnost, unde a rămas până în 2014, când s-a întors în orașul natal și a semnat cu Tundja Yambol.

În următoarele nouă sezoane, Ivanov a mai trecut pe la BC Beroe Stara Zagora, BC Levski Lukoil, PBC Lukoil Academic Sofia, BC Balkan Botevgrad, Blu Basket Treviglio și BC Rilski Sportist.

În stagiunea 2022-2023, jucătorul de 1.93 metri a evoluat pentru BC Balkan Botevgrad, având medii de 13.4 puncte, 4.6 pase decisive și 2.6 recuperări. Ivanov a avut procentaje de 32.9% din afara semicercului, 53.4% din interior și 88.3% de la linia de libere.

Sportivul în vârstă de 30 de ani este căpitanul naționalei Bulgariei, fiind pe teren la cele două partide disputate împotriva României în faza a doua a precalificărilor pentru EuroBasket 2025.

În primul meci, Ivanov a adunat 11 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, iar în al doilea joc, a strâns 14 puncte și o recuperare. În această fereastră, în duelul cu Austria (83-71), liderul bulgarilor a contabilizat 25 de puncte (5/11 de la distanță, 2/3 din interiorul semicercului, 6/6 de la linia de libere), 4 pase decisive și 2 recuperări, pentru un indice al eficienței de +22.

De altfel, Ivanov a participat la EuroBasket 2022, unde a avut următoarele statistici: 10.2 puncte, 1.6 pase decisive, 1.0 recuperări.

Pavlin Ivanov este al 5-lea străin din lotul lui BC CSU Sibiu, după Kyle Adnam, Yordan Minchev, Monyea Pratt și Mouhamed Barro. Tomas Rinkevicius se mai bazează pe Nandor Kuti, Rareș Uță, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia și Bogdan Bădițașcu.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Hopa
    brusc Campionatul Romaniei a devenit atractiv pentru jucatori de baschet de o anumita valoare. Frumos, la mai multi, la cit mai multi ! N-ar strica un echilibru in LNBM. Sper sa nu creasca ferebeul "amenda" pe indrazneala de a aduce jucatori straini buni sau vreo regula ca strainii au voie doar 2-3 minute pe teren si pot arunca la cos doar legati la ochi.

    cu 8 luni în urmă (28.07.2023)
    • BC CSU Sibiu DND:

      D
      Ce să zic, ne orientam altfel
      Un jucător bun peste ce am avut
      Dar eu mai aștept o mutare (avem combativitate dar mai aștept ceva precizie

      cu 8 luni în urmă (28.07.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Completare
    Si numa cu o mana!

    cu 8 luni în urmă (28.07.2023)
    • varu silvois:

      desi Constanta, Rapid, Voluntari
      nu se lasa mai prejos si au facut transferuri bune ( sa vedem daca Pandele va mai putea "injecta" capital), Sibiul e acolo sus. Eu, clujean fiind, am afirmat ca Sibiul va juca finala mica si chiar le doresc asta, mai ales ca ....in gluma zis....ma simt vinovat ca l-au luat pe Kuti.

      cu 8 luni în urmă (29.07.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    cu aceasta mutare
    emotiile verii s-au epuizat pentru CSU cel mai probabil.
    As cataloga pasii facuti pana acum ca fiind nedezamagitori, in primul rand pentru ca atat ne-am putut permite. Sper sa fie alegerile smart, dictate de antrenor si nu impuse.
    Parcursul de anul trecut inca ma urmareste si imi da sperante ca TR va scoate iar din palarie acel factor de performanta cu care ne-a surprins.
    Usor nu va fi, vazand cum au mutat restul echipelor si in plus factorul surpriza ni l-am consumat.
    Hai CSU.

    cu 8 luni în urmă (29.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!