Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Payton Henson este noul jucător al celor de la SCM U Craiova

Payton Henson este noul jucător al celor de la SCM U Craiova

SCM U Craiova a înregimentat al şaselea jucător străin pentru noua stagiune. Este vorba de americanul Payton Henson.

În vârstă de 25 de ani, înalt de 2m03, Henson evoluează la poziţiile 3/4 şi se află la primul angajament în România. Americanul a evoluat la nivel universitar pentru Tulane, în perioada 2013-2015 şi la Vermont (2016-2018). El a jucat 129 meciuri în NCAA, având medii statistice de 8.3 puncte, 4.3 recuperări și 1.0 pase decisive, cu procentaje de 44% la aruncările din acțiune (31% la trei puncte) și 77% la linia de pedeapsă.

După aceea Henson a sosit în Europa. Mai întâi a jucat în liga Olandei, acolo unde a bifat 31 de apariţii pe parcursul sezonului 2018/2019, cu medii de 10,6 puncte, 5,6 recuperări, 1,4 pase decisive o intercepţie pe meci. În sezonul următor, americanul a jucat în prima ligă din Polonia, pentru GTK Gliwice, unde a strâns medii de 12,7 puncte, 4,6 recuperări şi 1,6 pase decisive în 22 de partide.

Reamintim că SCM U Craiova a terminat turneul de califice din Cupa României cu un palmares de 4-0. Asta desi formaţia lui Aco Todorov s-a prezentat în cadrul competiţiei cu numai patru stranieri, după ce Dino Cinac a absentat. Oltenii nu vor juca în primul turneu al Ligii Naţionale de Baschet Masculin, ce urmează să se joace weekendul acesta.

*foto: twitter @payton_henson

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!