Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Performerii zilei cu numărul trei în Cupa României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.10.2022

Performerii zilei cu numărul trei în Cupa României

Cu excepția grupei B care a fost amânată pentru participarea lui SCM U Craiova în preliminariile FIBA Europe Cup, toate meciurile din primul tur al Cupei României s-au încheiat. CSM Oradea, FC Argeș, U-BT Cluj-Napoca, CSO Voluntari, SCM Timișoara și Rapid București sunt sigure de locul în Final 8, în timp ce CSM Târgu Mureș așteaptă dezbodământul grupei B pentru a afla dacă va evolua în sferturile de finală.

Ultima etapă a adus mai multe victorii categorice pentru favorite. Surpriza zilei a fost produsă de Steaua București în derby-ul cu Dinamo, în timp ce CSM Târgu Mureș le-a ținut piept cu brio celor de la CSO Voluntari. Iată performerii zilei cu numărul trei din primul tur al Cupei României:

Laszlo Lazar (SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara)

SCM Timișoara a câștigat derby-ul grupei C cu BC CSU Sibiu și a terminat neînvinsă primul tur al Cupei României. Laszlo Lazar a ieșit din nou la rampă pentru gruparea bănățeană și a bifat al doilea meci consecutiv cu peste 20 de unități la eficiență. Pivotul alb-violeților a încheiat cu 11 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, transformând 4/7 aruncări din acțiune și 3/3 de la linia de libere.

Sharunas Vasiliauskas (CSO Voluntari)

Vicecampioana României a terminat neînvinsă turneul grupei D, organizată pe teren propriu. Ilfovenii au trecut la două posesii, scor 83-79, de nou-promovata CSM Târgu Mureș, care păstrează șanse la calificare. Sharas Vasiliauskas a fost MVP-ul lui Voluntari cu 18 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și +20 la eficiență. El a transformat 4/9 aruncări de la distanță și 3/4 din interiorul semicercului.

Strahinja Jovanovic (Steaua București)

Roș-albaștrii au produs surpriza zilei în Cupa României. Prin victoria cu Dinamo București, steliștii și-au eliminat rivalii eterni din competiție. Revenit la gruparea armatei, Jovanovic a reușit o nouă prestație solidă pentru echipa sa, terminând cu 19 puncte, 5 recuperări și 10 pase decisive la doar o minge pierdută în confruntarea din Sala Polivalentă Dinamo. El a avut +28 la eficiență, transformând 7/14 aruncări din acțiune și 2/6 din spatele semicercului.

Darius Johnson-Odom (Rapid București)

Feroviarii au ajuns la trei victorii din tot atâtea meciuri în noul sezon. Succesul cu scorul de 89-66 împotriva lui CSM Galați a fost al treilea la peste 20 de puncte. Veteranul Johnson-Odom a ieșit din nou la rampă și a fost cel mai bun jucător al echipei sale. El a adăugat 19 puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive în doar 25 de minute, transformând 7/10 aruncări din acțiune și 5/6 de la linia de libere.

Trey Freeman (FC Argeș Basketball)

Cea mai categorică victorie a zilei le-a aparținut elevilor lui Milan Mitrovic, care au trecut cu scorul de 96-58 de CSM Ploiești și și-au asigurat calificarea în Final 8-ul competiției. O bună bucată din merite le are conducătorul de joc Trey Freeman, care a reușit cel mai bun meci al său în România. El a încheiat cu 16 puncte, 5 recuperări, 8 pase decisive și 3 intercepții pentru +28 la eficiență, transformând 7/8 aruncări din acțiune.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!