Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Petricevic: "La un moment dat, echipa va începe să joace. Avem şanse de calificare în play-off"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
25.02.2011

Dragan Petricevic anticipează un nou meci dificil pentru echipa sa, dar spune că BC Timişoara o poate învinge pe Steaua doar dacă joacă mai bine decât în primul meci de Cupă şi îşi păstrează luciditatea până la final.

Cum niciun meci nu seamănă cu celălalt, ne aşteaptă un meci nou. Cele două care au însemnat eliminarea din Cupa României trebuie uitate. Campionatul e singurul nostru obiectiv în acest moment, este foarte important deoarece fiecare meci însemnă un pas înainte sau unul înapoi în ceea ce priveşte calificarea în play-off. Suntem nevoiţi şi dorim să jucăm mult mai bine. Cele -33 de puncte de la Steaua nu reflectă exact diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Steaua are un lot foarte valoros şi după părerea mea în acest sezon are şi cel mai echilibrat lot pe toate posturile. Are un număr de jucători valoroşi mai mare decât la orice altă echipă. Cu respect pentru celelalte formaţii, Steaua mi se pare cea mai compactă. Dar jucăm acasă, sunt optimist şi am încredere în echipă. La un moment dat, nu ştiu cu cine, dar această echipă va începe să joace, mai târziu sau nu, dar în continuare avem şanse de calificare.

Tehnicianul Leilor din Banat spune că după ce s-au întâlnit de trei ori până acum în acest sezon, din care ultimele două dueluri au avut loc luna aceasta, nu mai e loc pentru necunoscut între antrenorii şi jucătorii celor două formaţii. Diferenţa poate fi făcută din nou doar de forma de moment a celor două combatante.  

Ne cunoşteam şi înainte de aceste duble. Contează forma echipei în ziua respectivă. De data aceasta, vor fi aceeaşi parametrii. Nu prea putem să ne surprindem unii pe ceilalţi. Steaua are un număr mai mare de jucători valoroşi, dar Timişoara trebuie să redescopere unitatea în joc deoarece atmosfera în lot este bună. Trebuie să învingem teama şi avem nevoie de un lot psihic detaşat, relaxat în aşa fel încât să poată învinge. Este nevoie de foarte multă claritate, de concentrare şi de un joc bun. Degeaba suntem concentraţi, degeaba dorim dacă în orice moment nu avem 4-5 jucători pe teren care să aibă aceeaşi calitate şi valoare încăt să o învingă pe Steaua. Dacă jucăm în 2 sau 3, nu contează care, nu putem să câştigăm.E nevoie de un joc mai bun decât primul din Cupă şi de multă luciditate. În primul joc, pe care l-am văzut de mai multe ori după aceea, nu am evoluat rău, am jucat chiar bine în unele momente, dar la scor egal am făcut trei greşeli pe final, ceea ce nu este admis. A fost lipsă de luciditate.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!