Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Petricevic: "Timişoara de acum nu are nimic în comun cu Elba"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
24.10.2012

Petricevic a rămas legat doar de fani şi de oraş, nu şi de noua echipă

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei României a decis ca într-una din partide să se înfrunte BC Timişoara şi CSU Sibiu. Cu ocazia acestui joc, Dragan Petricevic va reveni în premieră la Timişoara, în postura de adversar. Tehnicianul bosniac a pregătit-o pe BCM Elba Timişoara între 2006-2010 şi apoi pe BC Timişoara (aproape un sezon). Actualul antrenor al celor de la CSU Sibiu se va întoarce în oraşul pe care îl consideră a doua sa casă, după Sarajevo. Omul care a cucerit singurul trofeu din istoria baschetbalistică a celor de la Timişoara spune într-o intervenţie telefonică în emisiunea "Divizia locală" de la postul Digi24 Timişoara că, pentru el, meciul este unul ca oricare altul. Singura emoţie va fi revederea cu prietenii şi fanii timişoreni.

Când vom fi în faţa acestui meci nu îmi va trezi niciun fior pentru că profesional nu are de ce. În schimb, în ceea ce priveşte întâlnirea cu Timişoara întotdeauna este una plină de emoţie, indiferent că e cu ocazia unui meci sau a unei vizite. Este oraşul care, înainte să îl aleg eu, m-a ales el pe mine. E singurul sentiment pe care îl am. În rest, profesional nu am niciun sentiment. Nu vreau să fiu înţeles greşit, respect echipa din Timişoara, dar pentru mine este o echipă pe care nici nu o cunosc. Cunosc doar câţiva oameni de acolo. Echipa care a câştigat acum doi ani Cupa României este BCM Elba Timişoara din care acum, în actuala formulă a lui BCT mai face parte doar Dan Păltinişanu şi domnii Adrian Vermeşan şi Ilie Triţoiu. În rest, sunt doar jucători şi antrenori noi. Eu le doresc mult succes, respect echipa BC Timişoara pe care o consider o forţă a baschetului românesc, dar personal nu am de ce să am vreun fel de emoţii înaintea acestui meci. Până la urmă e vorba de un meci care se va juca peste două luni, iar echipele noastre au obiective în campionat până atunci. 

În 2010, imediat după cucerirea Cupei, la BCM Elba Timişoara problemele financiare au devenit atât de grave încât s-a vehiculat chiar desfiinţarea echipei. În acea vară, Dragan Petricevic a militat ca autorităţile să găsească o soluţie prin care clubul să continue activitatea. Astfel, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean au decis să sprijine în egală măsură o nouă asociaţie sportivă numită BC Timişoara. Antrenorul bosniac a mai activat la BCT doar până în primăvara anului următor, când, în urma rezultatelor slabe s-a despărţit de clubul de pe Bega. Revenind la factorul sentimental, tehnicianul celor de la CSU Sibiu spune însă că actualul club nu îi trezeşte nicio emoţie.

Nu am de ce să mă identific cu BC Timişoara. Nu este acelaşi club. Elba practic a dispărut. BCT nu are identitatea acelui club, chiar asta s-a dorit. Pur şi simplu oamenii nu au dorit să aibă nimic în comun cu echipa veche şi nu îi critic eu pentru asta. Toate însemnele vechi, tot ce era legat de Elba erau excluse din viaţa clubului nou. Au pornit pe un alt drum, unul de succes de altfel. Le doresc mult succes şi ca această nouă structură să aibă rezultatele celei vechi. 

Tehnicianul celor de la CSU Sibiu a rămas un susţinător al oraşului Timişoara şi chiar a transmis un mesaj pentru locuitorii urbei de pe Bega, pe care îi invită să se alăture unei campanii umanitare prin care se doreşte sprijinirea financiară a Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" din oraş, insituţie care urmează să fie evacuată din clădirea în care îşi desfăşoară activitatea pentru că locaţia va fi retrocedată.

Vă rog să îi susţineţi pe cei care luptă pentru construirea unui nou spital de copii în Timişoara. 

Prima manşă a sfertului dintre BC Timişoara şi CSU Sibiu va avea loc la 29 decembrie în sala Constantin Jude.

foto: tion.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!