Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix a trecut cu notă maximă examenul de maturitate cu U-BT Cluj-Napoca

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
20.11.2015

Etapa a IX-a din Liga Națională a debutat cu o mare surpriză. Vineri seara, sala Dunărea a găzduit partida Phoenix Galați – U-BT Cluj-Napoca. Echipa gălățeană pregătită de Florin Nini și Bogdan Bălănică a răsturnat toate pronosticurile, a jucat foarte bine și a obținut o victorie surprinzătoare dar absolut meritată. Gazdele au început cu formula Bojovic, Lemyk, Threatt jr., Pesic, Petică iar oaspeții au replicat cu Pasalic, Torok, Adamovic, Dykes, Zigeranovic.

Gălățenii au intrat foarte motivați pe teren, Bojovic și Pesovic și-au folosit experiența acumulată în campionatul românesc și au încheiat cu 12 puncte avantaj primul sfert. Clujenii au început cu un ecart de 4-0 sfertul doi și s-au apropiat la 6 puncte, scor 32-26 (min.16), dar nou-promovata nu s-a clătinat și a revenit la timonă, intrând la vestiare cu plus 13 pe tabelă, scor 45-32. Duelul tactic al celor două bănci tehnice a fost câștigat de Florin Nini, care a fost inspirat și a găsit cele mai bune soluții. Conducătorul Jay Threatt jr. a ieșit la rampă și a marcat două coșuri consecutive, dintre care unul din afara semicercului și i-a ținut pe clujeni la distanță. Dykes a luat jocul pe cont propriu și s-a străduit să-și readucă echipa în meci, coechipierii săi Adamovic și Pasalic l-au sprijinit, dar nu a fost suficient. Echipa gălățeană s-a omogenizat și a demonstrat acest lucru vineri seara.

Rezultat final: Phoenix – U-Banca Transilvania 85-79 (24-12, 21-20, 20-23, 20-24). Principalii marcatori: Threatt jr. 19 p, Bojovic 18 p, Pesic 18 p (Phoenix) respectiv Dykes 21 p, Adamovic 14 p, Pasalic 14 p (U-BT Cluj-Napoca).

Sursa foto: Viorel King

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Bye bye Tenter!!!
    Dupa exact un an de la inscaunare ar fi cazul sa fie dat afara ca de plecat nu pleaca singur. Nu are decenta.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!